Ένα σοκολατένιο ηλιακό σύστημα

Θα φανταζόσταν ποτέ πως κάποια στιγμή η αστρονομία θα συναντούσε την τέχνη της ζαχαροπλάστικής και μέσα από το ιδιόμορφο αυτό πάντρεμα θα μπορούσαμε να ανακαλύψουμε τί γεύση έχει ο κάθε πλανήτης;

Η επιθυμία του να μάθουμε κάτι περισσότερο για τους γειτονικούς πλανήτες ήταν η κινητήριος δύναμη για τον σεφ του ζαχαροπλάστειου L’éclat, που στεγάζεται στο ξενοδοχείο Rihga Royal Hotel στην πόλη Οσάκα της Ιαπωνίας, για να δημουργήσει μικρές σοκολατένιες μπάλες με διαφορετική όψη και γέμιση οι οποίες αντιπροσωπεύουν με τον πιο πειστικό τρόπο κι έναν πλανήτη. Η έκπληξη διαδέχεται την περιέργεια όταν διαπιστώνουμε πως ο Ερμής έχει γεύση μάνγκο και καρύδας, η Αφροδίτη κρέμας και βανίλιας, ο Άρης πραλίνας και κρέμας, ο Ποσειδώνας καπουτσίνο. Ο Δίας μοσχομυρίζει βανίλια, ο Ουρανός σοκολάτα γάλακτος, ο Κρόνος ρούμι και σταφίδα κι η Γη έχει γεύση κακάο. Κι όταν ο Ήλιος λιώνει στο στόμα μας, πλημμυριζόμαστε από το άρωμα της σοκολάτας και του ανανά.

Η τιμή για κάθε γλυκό πλανήτη είναι περίπου στα  4 ευρώ, ενώ αν θέλουμε μια ολοκληρωμένη  και πανοραμική γευστική άποψη η συσκευασία κοστίζει σχεδόν 32 ευρώ.

Ας κάνουμε λοιπόν μια λαχταριστή  βουτιά στην Οδύσσεια του διαστήματος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.