Εστιατόριο κατά της κρίσης από τον Bon Jovi

Σήμερα η παγκόσμια οικονομική κρίση, έχει κάνει πολλούς ανθρώπους να στερούνται ακόμη και τα απλά πράγματα όπως ένα γεύμα σε ένα εστιατόριο. Για το λόγο αυτό ο γνωστός σε όλους μας, rock star, Jon Bon Jovi, σε συνεργασία με το ίδρυμα Jon Bon Jovi Soul Foundation, άνοιξε το εστιατόριο Soul Kitchen (“Κουζίνα με ψυχή”), στο Red Bank του New Jersey – αν το Red Bank σας φαίνεται γνωστό, είναι γιατί μουσικοί όπως οι Bon Jovi και ο Bruce Springsteen ξεκίνησαν την καριέρα τους από κει– στο οποίο θα σερβίρονται υγιεινά γεύματα, φτιαγμένα με ντόπια προϊόντα από τις φάρμες του New Jersey. 

Η ιδιαιτερότητα όμως του συγκεκριμένου εστιατορίου, δεν είναι σαφώς το υγιεινό μενού του, αλλά το ότι στον κατάλογο, δίπλα στα πιάτα δεν θα αναγράφονται τιμές, καθώς η πολιτική του εστιατορίου είναι να πληρώνει ο καθένας ό,τι μπορεί, έτσι ώστε οι οικογένειες να τρώνε και πάλι μαζί. Η προτεινόμενη τιμή κάθε γεύματος είναι 10 δολλάρια, και αν  κάποιος δεν έχει καθόλου χρήματα να πληρώσει, μπορεί να δουλέψει εθελοντικά στο εστιατόριο. Με λίγα λόγια, το εστιατόριο του Jon Bon Jovi δεν αρνείται γεύμα σε κανέναν.

Οι πελάτες επίσης, ενθαρρύνονται να γευματίζουν με άλλους σε κοινό τραπέζι, προκειμένου να δημιουργήσουν φιλικές σχέσεις με τους υπόλοιπους πελάτες και μελλοντικά να εργαστούν ενδεχομένως στο εστιατόριο.

Δήλωσε χαρακτηριστικά ο Jon Bon Jovi: “There’s no prices on the menu, if you can’t pay, you volunteer … either in the food pantry or in the kitchen or prepping. And if you can pay [and] you want to see effective change, put a twenty (20 dollars) in the envelope, because you’ve just paid for the meal of the family next to you”. 

Έτσι, αν κάποιος δύναται να πληρώσει περισσότερα, τα χρήματα θα αξιοποιηθούν έτσι ώστε να γευματίσει κάποιος άπορος.

Στη σημερινή οικονομία, η ιδέα του Soul Kitchen μοιάζει πραγματικά με όαση γι’ αυτούς που τα οικονομικά τους είναι πενιχρά και οι τσέπες τους άδειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.