Στριφτάρια σφολιάτας με τυρί

Τα στριφτάρια σφολιάτας είναι ένα υπέροχο σνακ με καυτερή σάλτσα, τυρί και σφολιάτα βουτύρου. Ιδανική συνταγή για κέρασμα, πάρτυ ή επισκέψεις της τελευταίας στιγμής!

Στριφτάρια σφολιάτας
Print

Στριφτάρια σφολιάτας

Στριφτάρια σφολιάτας από τον Τάσο Αντωνίου! Ένα σνακ με πικάντικη σάλτσα, λιωμένο τυρί και σφολιάτα, ιδανικό για κέρασμα και πάρτυ!
Course Ορεκτικά
Cuisine Διεθνής
Keyword Στριφτάρια σφολιάτας
Prep Time 5 λεπτά
Cook Time 15 λεπτά
Total Time 20 λεπτά
Servings 12
Calories 72θερμίδες
Author Τάσος Αντωνίου

Ingredients

  • 2 φύλλα σφολιάτα νωπά
  • 2 κ.σ. καυτερή σάλτσα
  • 200 γρ. τριμμένο κίτρινο τυρί της επιλογής σας

Instructions

  • Απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας στη λαμαρίνα του φούρνου που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
  • Επικαλύπτουμε με την καυτερή σάλτσα της επιλογής μας. Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί σε όλη την επιφάνεια του φύλλου.
  • Καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο και πιέζουμε ελαφρώς για να κολλήσει με το κάτω φύλλο.
  • Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε κατακόρυφα σε λωρίδες ίσου μεγέθους. Παίρνουμε κάθε λωρίδα με τα χέρια και τη στρίβουμε.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC στον αέρα για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά η σφολιάτα και να λιώσει το τυρί.
  • Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς πριν σερβίρουμε τα στριφτάρια σφολιάτας.

Video

Notes

Συνοδεύστε τα στριφτάρια σφολιάτας με σπιτική κέτσαπ!
1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.

Βαθμολογήστε τη συνταγή