Τα στριφτάρια σφολιάτας είναι ένα υπέροχο σνακ με καυτερή σάλτσα, τυρί και σφολιάτα βουτύρου. Ιδανική συνταγή για κέρασμα, πάρτυ ή επισκέψεις της τελευταίας στιγμής!

Στριφτάρια σφολιάτας
Στριφτάρια σφολιάτας από τον Τάσο Αντωνίου! Ένα σνακ με πικάντικη σάλτσα, λιωμένο τυρί και σφολιάτα, ιδανικό για κέρασμα και πάρτυ!
Μερίδες 12
Θερμίδες 72θερμίδες
Υλικά
- 2 φύλλα σφολιάτα νωπά
- 2 κ.σ. καυτερή σάλτσα
- 200 γρ. τριμμένο κίτρινο τυρί της επιλογής σας
Εκτέλεση
- Απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας στη λαμαρίνα του φούρνου που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
- Επικαλύπτουμε με την καυτερή σάλτσα της επιλογής μας. Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί σε όλη την επιφάνεια του φύλλου.
- Καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο και πιέζουμε ελαφρώς για να κολλήσει με το κάτω φύλλο.
- Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε κατακόρυφα σε λωρίδες ίσου μεγέθους. Παίρνουμε κάθε λωρίδα με τα χέρια και τη στρίβουμε.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC στον αέρα για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά η σφολιάτα και να λιώσει το τυρί.
- Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς πριν σερβίρουμε τα στριφτάρια σφολιάτας.
Βίντεο συνταγής
Tips
Συνοδεύστε τα στριφτάρια σφολιάτας με σπιτική κέτσαπ!
Τέλεια
ΦΟΒΕΡΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΑΣΟ κ ΜΑΜΑ ΠΕΙΝΑΩ!