ΑρχικήΣυνταγέςΑλμυρές Πίτες & ΤάρτεςΣτριφτάρια σφολιάτας με τυρί

Τα στριφτάρια σφολιάτας είναι ένα υπέροχο σνακ με καυτερή σάλτσα, τυρί και σφολιάτα βουτύρου. Ιδανική συνταγή για κέρασμα, πάρτυ ή επισκέψεις της τελευταίας στιγμής!

Στριφτάρια σφολιάτας
Εκτύπωση

Στριφτάρια σφολιάτας

Στριφτάρια σφολιάτας από τον Τάσο Αντωνίου! Ένα σνακ με πικάντικη σάλτσα, λιωμένο τυρί και σφολιάτα, ιδανικό για κέρασμα και πάρτυ!
Πιάτο Ορεκτικά
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Στριφτάρια σφολιάτας
Προετοιμασία 5 λεπτά
Εκτέλεση 15 λεπτά
Συνολικός χρόνος 20 λεπτά
Μερίδες 12
Θερμίδες 72θερμίδες
Δημιουργός Τάσος Αντωνίου

Υλικά

  • 2 φύλλα σφολιάτα νωπά
  • 2 κ.σ. καυτερή σάλτσα
  • 200 γρ. τριμμένο κίτρινο τυρί της επιλογής σας

Εκτέλεση

  • Απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας στη λαμαρίνα του φούρνου που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
  • Επικαλύπτουμε με την καυτερή σάλτσα της επιλογής μας. Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί σε όλη την επιφάνεια του φύλλου.
  • Καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο και πιέζουμε ελαφρώς για να κολλήσει με το κάτω φύλλο.
  • Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε κατακόρυφα σε λωρίδες ίσου μεγέθους. Παίρνουμε κάθε λωρίδα με τα χέρια και τη στρίβουμε.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC στον αέρα για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά η σφολιάτα και να λιώσει το τυρί.
  • Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς πριν σερβίρουμε τα στριφτάρια σφολιάτας.

Βίντεο συνταγής

Tips

Συνοδεύστε τα στριφτάρια σφολιάτας με σπιτική κέτσαπ!

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Κοτόπουλο ταντούρι

Κοτόπουλο ταντούρι σε version σουβλάκι!

Κέικ μαρμπρέ σαν της μαμάς

To πιο αφράτο και ζουμερό μαρμπρέ κέικ που έχετε φτιάξει ποτέ! Ένα γλυκό τέλειο για πρωινό ή τον απογευματινό καφέ σας.

Καλαμαράκια λεμονάτα με σπανάκι και χόρτα (νηστίσιμο)

Καλαμαράκια λεμονάτα με χόρτα από τον Τάσο Αντωνίου. Θεϊκό νηστίσιμο πιάτα με καλαμάρια, αρωματικά χόρτα και υπέροχη σάλτσα με άρωμα λεμονιού. Δοκιμάστε το!

Περισσότερα άρθρα

Να γιατί δεν πετάμε το νερό που βράζουν τα μακαρόνια

Δεν θα πιστεύεις τον λόγο που πρέπει να κρατάς το νερό στο οποίο βράζουν τα μακαρόνια. Δεν θα στραγγίξεις ποτέ ξανά τα μακαρόνια μετά από αυτό!

7 tips για τη συντήρηση των τροφίμων πριν τις διακοπές

Αξιοποιήστε όλα τα τρόφιμα στο ψυγείο σας και τα ντουλάπια σας πριν φύγετε για διακοπές με αυτές τις χρήσιμες συμβουλές για οικονομία.

Γιατί τρώμε μπακαλιάρο την 25η Μαρτίου;

Το έθιμο του μπακαλιάρου ανήμερα του Ευαγγελισμού έχει ρίζες στο 1821!

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ