Στριφτάρια σφολιάτας με τυρί

Τα στριφτάρια σφολιάτας είναι ένα υπέροχο σνακ με καυτερή σάλτσα, τυρί και σφολιάτα βουτύρου. Ιδανική συνταγή για κέρασμα, πάρτυ ή επισκέψεις της τελευταίας στιγμής!

Στριφτάρια σφολιάτας
Εκτύπωση
5 from 1 vote

Στριφτάρια σφολιάτας

Στριφτάρια σφολιάτας από τον Τάσο Αντωνίου! Ένα σνακ με πικάντικη σάλτσα, λιωμένο τυρί και σφολιάτα, ιδανικό για κέρασμα και πάρτυ!
Προετοιμασία5 λεπτά
Μαγείρεμα15 λεπτά
Σύνολο20 λεπτά
Πιάτο: Ορεκτικά
Κουζίνα: Διεθνής
Λέξη κλειδί: Στριφτάρια σφολιάτας
Μερίδες: 12
Θερμίδες: 72 θερμίδες
Δημιουργός: Τάσος Αντωνίου

Υλικά

  • 2 φύλλα σφολιάτα νωπά
  • 2 κ.σ. καυτερή σάλτσα
  • 200 γρ. τριμμένο κίτρινο τυρί της επιλογής σας

Εκτέλεση

  • Απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας στη λαμαρίνα του φούρνου που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
  • Επικαλύπτουμε με την καυτερή σάλτσα της επιλογής μας. Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί σε όλη την επιφάνεια του φύλλου.
  • Καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο και πιέζουμε ελαφρώς για να κολλήσει με το κάτω φύλλο.
  • Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε κατακόρυφα σε λωρίδες ίσου μεγέθους. Παίρνουμε κάθε λωρίδα με τα χέρια και τη στρίβουμε.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC στον αέρα για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά η σφολιάτα και να λιώσει το τυρί.
  • Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς πριν σερβίρουμε τα στριφτάρια σφολιάτας.

Βίντεο

Σημειώσεις

Συνοδεύστε τα στριφτάρια σφολιάτας με σπιτική κέτσαπ!
1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.