Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,
Κατά παράδοση, ο πιο απολαυστικός τρόπος για να τελειώσει ένα γεύμα είναι με ένα γλυκό. Στο Λονδίνο, όμως, το καφέ εστιατόριο Café Royal, που φέτος κλείνει τα 151 χρόνια συνεχούς λειτουργίας στο ιστορικό ομώνυμο ξενοδοχείο στη Regent Street, σερβίρει μόνο γλυκά! Η ιδέα ανήκει στην pastry chef Sarah Barber, επιδιώκοντας έτσι να προσφέρει ένα γευστικό ταξίδι στην παιδική ηλικία των θαμώνων, τότε που λαχταρούσαν μόνο επιδόρπια. Η pastry chef αποκάλυψε ότι έλαβε τη συγκεκριμένη απόφαση θέλοντας να δείξει ότι τα γλυκά μπορούν να σταθούν επάξια κΑι ως κυρίως πιάτο και να γίνουν η αφορμή για να πάει κάποιος σε ένα εστιατόριο.
Η Sarah Barber προτείνει 3 μενού, το Sarah in Wonderland με πέντε πιάτα, to Pick N Mix με τέσσερα πιάτα και το Memories of a Child με τρία πιάτα. Η έμπνευση κάθε πιάτου παραπέμπει στο παραμύθι Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων: στο Queen of Hearts η σαμπάνια συναντά τα τριαντάφυλλα και τα raspberries, στο μιλκσέικ Eat Me, Drink Me η σοκολάτα συνδυάζεται με Snickers ενώ στο Milky Way, κάνουν γλυκό παιχνίδι η μους παντζαριού, το άγριο μέλι και το κατσικίσιο τυρί.