Πατάτες ογκρατέν

Πατάτες ογκρατέν του Τάσου Αντωνίου. Μια λαχταριστή συνταγή για πατάτες α λα κρεμ με τυριά που λιώνουν στο στόμα.

Πατάτες ογκρατέν Συνταγή
Εκτύπωση
5 from 3 votes

Πατάτες ογκρατέν

Πατάτες ογκρατέν του Τάσου Αντωνίου. Μια λαχταριστή συνταγή για πατάτες α λα κρεμ με τυριά που λιώνουν στο στόμα.
Προετοιμασία15 λεπτά
Μαγείρεμα1 ώρα 45 λεπτά
Σύνολο2 ώρες
Course: Ορεκτικά, Συνοδευτικά
Cuisine: Διεθνής
Keyword: Πατάτες ογκρατέν
Servings: 4
Θερμίδες: 376 θερμίδες

Υλικά

  • 1,5 κιλό πατάτες
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 300 ml γάλα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 150 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 2 κ.σ. βούτυρο και επιπλέον για το σκεύος

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
  • Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τις πατάτες σε πολύ λεπτές φέτες. Προσέχουμε όλες οι φέτες να έχουν ίσο πάχος για να ψηθούν ομοιόμορφα και στον ίδιο χρόνο.
  • Βουτυρώνουμε καλά ένα μεγάλο πυρίμαχο σκεύος. Στρώνουμε κυκλικά μια μια τις κομμένες πατάτες, ακουμπώντας τη μια πάνω στην άλλη. Αλατοπιπερώνουμε. Συνεχίζουμε να δημιουργούμε στρώσεις με πατάτες και αλατοπίπερο.
  • Στη συνέχεια, σε μπολ αναμειγνύουμε κρέμα γάλακτος, γάλα και αλατοπίπερο. Περιχύνουμε τις πατάτες στο σκεύος με το μείγμα γάλακτος. Απλώνουμε βούτυρο πάνω από τις πατάτες. Πασπαλίζουμε με τριμμένη γραβιέρα.
  • Ψήνουμε για 1 ώρα και 45 λεπτά. Εναλλακτικά καλύπτουμε το σκεύος με αλουμινόχαρτο, ψήνουμε και το αφαιρούμε μισή ώρα πριν το τέλος του μαγειρέματος.

Βίντεο

Δείτε επίσης: Κέικ κλασσικό και πολύ εύκολο

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

3 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.