Πατάτες ογκρατέν του Τάσου Αντωνίου. Μια λαχταριστή συνταγή για πατάτες α λα κρεμ με τυριά που λιώνουν στο στόμα.

Πατάτες ογκρατέν Συνταγή
Εκτύπωση

Πατάτες ογκρατέν

Πατάτες ογκρατέν του Τάσου Αντωνίου. Μια λαχταριστή συνταγή για πατάτες α λα κρεμ με τυριά που λιώνουν στο στόμα.
Πιάτο Ορεκτικά, Συνοδευτικά
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Πατάτες ογκρατέν
Προετοιμασία 15 λεπτά
Εκτέλεση 1 ώρα 45 λεπτά
Συνολικός χρόνος 2 ώρες
Μερίδες 4
Θερμίδες 376θερμίδες

Υλικά

  • 1,5 κιλό πατάτες
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 300 ml γάλα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 150 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 2 κ.σ. βούτυρο και επιπλέον για το σκεύος

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
  • Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τις πατάτες σε πολύ λεπτές φέτες. Προσέχουμε όλες οι φέτες να έχουν ίσο πάχος για να ψηθούν ομοιόμορφα και στον ίδιο χρόνο.
  • Βουτυρώνουμε καλά ένα μεγάλο πυρίμαχο σκεύος. Στρώνουμε κυκλικά μια μια τις κομμένες πατάτες, ακουμπώντας τη μια πάνω στην άλλη. Αλατοπιπερώνουμε. Συνεχίζουμε να δημιουργούμε στρώσεις με πατάτες και αλατοπίπερο.
  • Στη συνέχεια, σε μπολ αναμειγνύουμε κρέμα γάλακτος, γάλα και αλατοπίπερο. Περιχύνουμε τις πατάτες στο σκεύος με το μείγμα γάλακτος. Απλώνουμε βούτυρο πάνω από τις πατάτες. Πασπαλίζουμε με τριμμένη γραβιέρα.
  • Ψήνουμε για 1 ώρα και 45 λεπτά. Εναλλακτικά καλύπτουμε το σκεύος με αλουμινόχαρτο, ψήνουμε και το αφαιρούμε μισή ώρα πριν το τέλος του μαγειρέματος.

Βίντεο συνταγής

Δείτε επίσης: Κέικ κλασσικό και πολύ εύκολο

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Σαλάτα με πορτοκάλι, blue cheese και καρύδια

Υπέροχη πράσινη σαλάτα, ένα ελαφρύ πλήρες γεύμα. Σίγουρα θα την φτιάξετε ξανά και ξανά.

Χυλοπίτες με μανιτάρια στο τηγάνι

Μια συνταγή ελαφριά με χυλοπίτες και μανιτάρια. Ρίχνοντας τις χυλοπίτες από την κατσαρόλα στο τηγάνι, πετυχαίνουμε πυκνή σάλτσα με πλούσια υφή.

Ρεβύθια στο φούρνο (ρεβυθάδα)

Ρεβύθια στο φούρνο από τον Τάσο Αντωνίου! Τέλεια χυλωμένη ρεβυθάδα με ντοματούλα και μυρωδικά που θα συνοδεύσετε με ζυμωτό ψωμί και φέτα.

Περισσότερα άρθρα

5 πεντανόστιμες σαλάτες με ψητά λαχανικά

Συνδυάστε ντομάτες, κρεμμύδια, πιπεριές, κολοκυθάκια, μαρούλι & τυριά για να φτιάξετε υπέροχες σαλάτες λαχανικών!

Ακουαφάμπα: το vegan superfood & υποκάταστατο αυγών, φτιάχνεται από ρεβύθια!

Το ακουαφάμπα είναι υποκατάστατο του αυγού, δε λείπει από καμία κουζίνα των vegans, έχει τεράστια διατροφική αξία και παράγεται από τα ρεβύθια!

Συνταγές και μενού για την Πρωτομαγιά

Υπέροχες και πανεύκολες συνταγές για την Πρωτομαγιά. Δείτε το γευστικό μενού της Πρωτομαγιάς με την υπογραφή του Τάσου Αντωνίου.

3 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ