Εύη Παπαδοπούλου: “Το παγωτό είναι ψυχοθεραπεία”

Από τον Τάσο Αντωνίου,

H Εύη Παπαδοπούλου είναι η μαστόρισσα του καλού ιταλικού παγωτού στην Ελλάδα. Οι σπουδές της στην Ιταλία, στη σχολή ζαχαροπλαστικής του Iginio Massari και δίπλα στον Francesco Palmieri, τον γκουρού του gelato, της δίδαξαν το Α και το Ω του καλού ιταλικού παγωτού. Από τις εξαιρετικής ποιότητας πρώτες ύλες, τη σωστή επεξεργασία τους, την παρασκευή, την ψύξη και τις δημιουργίες γεύσεων, η Εύη έμαθε τους Έλληνες να τρώνε παγωτό, προκαλώντας ουρές έξω από την gelateria της “Le Greche” στο Σύνταγμα.

Τι διαφορετικό έχει το παγωτό του Le Greche από τα υπόλοιπα; Βασική αρχή του Le Greche είναι η αυστηρή επιλογή πρώτων υλών. Έτοιμα μείγματα, βελτιωτικά γεύσης, συντηρητικά, γαλακτωματοποιητές, γλυκαντικά δεν έχουν καμία θέση στο εργαστήριο παγωτού της Εύης. Αληθινή κρέμα γάλακτος και γάλα, πραγματικά αυγά και ζάχαρη είναι η βάση για όλες τις γλυκιές δημιουργίες της Εύης και της έμπειρης ομάδας του Le Greche. Εκτός από το gelato, το Le Greche είναι διάσημο για τα σορμπέ του. Από 100% αληθινά φρούτα, εσπεριδοειδή, φρούτα του δάσους και άλλα φρούτα ανάλογα την εποχικότητα της παραγωγής, η Εύη δεν σταματά λεπτό να εμπνέεται και να πειραματίζεται με νέες γεύσεις και προτάσεις. Η μεγαλύτερη επιτυχία του Le Greche είναι το gelato φιστίκι – για πολλούς γνώστες του καλού παγωτού και του gelato, αυτό είναι το καλύτερο στην Αθήνα.

“Μα, παγωτό τον χειμώνα;” θα σκεφτεί κάποιος. Παγωτό όλο τον χρόνο, και ακόμη καλύτερα, η Εύη έχει προτείνει τη δίαιτα του gelato, η οποία επιβάλλει τέσσερις ημέρες την εβδομάδα, να τρώμε μόνο gelato και να πίνουμε και πολύ νερό. “Σύμφωνα με τον guru της υγιεινής ζωής, Guru Jagat της high-end σχολής Ra Ma Yoga, 5 μικρά κυπελάκια χειροποίητο παγωτό, συνιστούν την απόλυτη δίαιτα αποτοξίνωσης και ευεξίας. Το άρθρο στην ιταλική Vogue, τα εξηγεί όλα αυτά ιταλιστί. Αλληλούια! Για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας, η (κολασμένη) απόλαυση σου κάνει καλό, και αυτό σου φαίνεται κιόλας” δηλώνει περιχαρής η Εύη και εμείς δεν μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε.

Αντί επιλόγου, θα κλείσουμε αυτό το έξτρα γλυκό κείμενο με τη συνταγή της Εύης για Triffle Monte Bianco, μια παραλλαγή Mont Blanc, του διάσημου γαλλικού γλυκού με κάστανα. H ίδια αποκαλεί αυτή τη συνταγή ως την ψυχοθεραπεία της. Μπορούμε να την αμφισβητήσουμε;

Δείτε τη συνταγή για Mont Blanc της Εύης με ένα κλικ εδώ.

LE GRECHE

Μητροπόλεως 16Α, Σύνταγμα, 10563

Απόστολου Παύλου 2 & Μεσογείων 440, Αγία Παρασκευή, 15342

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.