Mont Blanc της Εύης Παπαδοπούλου

Mont Blanc συνταγή

Mont Blanc της Εύης Παπαδοπούλου

Mont Blanc με κάστανα. Ένα ακαταμάχητο γλυκό με υπέροχες μαρέγκες, βελούδινη κρέμα και πουρέ από κάστανο. Το όνομα του γλυκού προέρχεται από το βουνό Mont Blanc στις Άλπεις, καθώς αυτή η τούρτα μοιάζει με χιονισμένο βουνό.
Prep Time20 λεπτά
Cook Time1 ώρα
Total Time1 ώρα 20 λεπτά
Servings: 6
Calories: 301θερμίδες

Ingredients

  • 3 ασπράδια αυγών σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια σε σκόνη
  • 300 γρ. πατέ κάστανο
  • 500 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 5-6 μαρόν γλασέ
  • κακάο σε σκόνη για το γαρνίρισμα

Instructions

  • Σε καθαρό και στεγνό κάδο του μίξερ, χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη και τη βανιλίνη μέχρι να γίνουν μια γυαλιστερή και σφιχτή μαρέγκα. Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί μια λαμαρίνα του φούρνου, και αραδιάζουμε κουταλιές από τη μαρέγκα, ή – αν έχουμε ζαχαροπλαστική δεινότητα – σχηματίζουμε μαρέγκες σε σχήμα μακαρόν, με τη βοήθεια του κορνέ. Ψήνουμε για 1 ώρα στους 90 βαθμούς και αφήνουμε τις μαρέγκες να κρυώσουν τελείως. Αν τις φτιάξουμε κάποιες ημέρες νωρίτερα, τις αποθηκεύουμε σε κουτί που κλείνει αεροστεγώς, απαραίτητα εκτός ψυγείου.

  • Στον μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγύ.

  • Σε ένα μπολ, φτιάχνουμε στρώσεις από πατέ κάστανο, άγλυκη σαντιγύ, μαρέγκες, κοσκινισμένο κακάο. Επαναλαμβάνουμε άλλες δύο φορές. Διακοσμούμε με σπασμένα μαρόν γλασέ. Σερβίρουμε αμέσως μόλις συναρμολογήσουμε το γλυκό.

  • Ευχαριστούμε την Εύη Παπαδοπούλου, ιδιοκτήτρια της gelateria "Le Greche" στην Αθήνα, για τη συνταγή.

  • LE GRECHE

  • Μητροπόλεως 16Α, Σύνταγμα, 10563

  • Απόστολου Παύλου 2 & Μεσογείων 440, Αγία Παρασκευή, 15342

Advertisement
Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.