ΑρχικήΣυνταγέςΓλυκάΕύκολες καριόκες

Οι καριόκες είναι τέλειο γλυκό για κέρασμα σε γιορτές ή καλέσματα. Η συνταγή αυτή είναι η πιο εύκολη, γρήγορη και οικονομική.

Καριόκες συνταγή
Εκτύπωση

Εύκολες καριόκες

Οι καριόκες είναι τέλειο γλυκό για κέρασμα σε γιορτές ή καλέσματα. Μπορείτε να φτιάξετε καριόκες με κέικ, παντεσπάνι ή και τσουρέκι.
Πιάτο Γλυκά
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Εύκολες καριόκες
Προετοιμασία 10 λεπτά
Εκτέλεση 10 λεπτά
Συνολικός χρόνος 1 ώρα 20 λεπτά
Μερίδες 18
Θερμίδες 202θερμίδες

Υλικά

  • 350 γρ. κουβερτούρα
  • 1 κέικ κακάο κομμένο σε φέτες
  • 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
  • 3 κ.σ. κακάο σκόνη
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 2 κ.γλ. μέλι
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • 1/2 κ.γλ. γαρύφαλο σε σκόνη
  • 2 φλ. καρυδόψιχα
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 500 γρ. επιπλέον κουβερτούρα λιωμένη για την επικάλυψη

Εκτέλεση

  • Λιώνουμε τη κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
  • Στο μούλτι θρυμματίζουμε το κέικ. Μεταφέρουμε το κέικ σε μπολ και προσθέτουμε τα μπισκότα πτι μπερ, το κακάο, το κονιάκ, το μέλι , την κανέλα και το γαρύφαλο. Σπάμε με τα χέρια την καρυδόψιχα και την προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε καλά.
  • Σε κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά. Περιχύνουμε το μείγμα και ανακατεύουμε καλά. Κατόπιν προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Μεταφέρουμε το μείγμα σε λαδόκολλα και πλάθουμε ένα ρολό, το οποίο τυλίγουμε με τη λαδόκολλα. Βάζουμε το ρολό στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα μέχρι να κρυώσει και να δέσουν τα υλικά.
  • Στη συνέχεια αφαιρούμε τη λαδόκολλα, κόβουμε σε φέτες πάχους 1 εκ. με κοφτερό μαχαίρι και μία μία βουτάμε τις καριόκες στη λιωμένη κουβερτούρα.
  • Γυρίζουμε με τη βοήθεια δύο πιρουνιών κι από την άλλη πλευρά. Αφήνουμε τις καριόκες σε λαδόκολλα ή σε σχάρα μέχρι να κρυώσει η σοκολάτα. Οι καριόκες διατηρούνται στο ψυγείο.

Tips

Μπορείτε να φτιάξετε καριόκες με μπαγιάτικο τσουρέκι, μουστοκούλουρα ή μελομακάρονα.

Δείτε επίσης: Μακαρόνια με σάλτσα ντομάτας

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Πατατοσαλάτα εύκολη

Πατατοσαλάτα από τον Τάσο Αντωνίου. Πεντανόστιμη και πανεύκολη συνταγή πατατοσαλάτα με μαγιονέζα που θα ξεχωρίσει στο τραπέζι σας!

Πιροσκί

Πιροσκί σπιτικά με τη γέμιση της επιλογή σας από τον Τάσο Αντωνίου. Φτιάξτε το αγαπημένο πιροσκί με αφράτη και τραγανή ζύμη.

Κροκέτες πατάτας

Πεντανόστιμες κροκέτες πατάτας έτοιμες στο πι και φι. Τέλεια ιδέα για να αξιοποιήσετε τον πουρέ που έχει περισσέψει.

Περισσότερα άρθρα

Πώς αποστειρώνουμε βάζα

Ο Τάσος Αντωνίου μας δείχνει πώς αποστειρώνουμε βάζα για τις μαρμελάδες και τα γλυκά του κουταλιού.

Πώς να μαγειρέψεις παντζάρια χωρίς να λερώσεις την κουζίνα

Μαγειρέψτε παντζάρια εύκολα, χωρίς να λερώσετε την κουζίνα, με αυτές τις δυο πανεύκολες μεθόδους!

Να γιατί δεν πετάμε το νερό που βράζουν τα μακαρόνια

Δεν θα πιστεύεις τον λόγο που πρέπει να κρατάς το νερό στο οποίο βράζουν τα μακαρόνια. Δεν θα στραγγίξεις ποτέ ξανά τα μακαρόνια μετά από αυτό!

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πόσα γραμμάρια κέικ και μπισκότα να χρησιμοποιήσω για να φτιάξω καριόκες (ακολουθώντας τη συνταγή);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ