Εύκολες καριόκες

Οι καριόκες είναι τέλειο γλυκό για κέρασμα σε γιορτές ή καλέσματα. Η συνταγή αυτή είναι η πιο εύκολη, γρήγορη και οικονομική.

 

Εύκολες καριόκες

Χρόνος προετοιμασίας: 10 minutes

Χρόνος εκτέλεσης: 10 minutes

Συνολικός χρόνος: 1 hour, 20 minutes

Μερίδες: 18

Θερμίδες: 202

Εύκολες καριόκες

Οι καριόκες είναι τέλειο γλυκό για κέρασμα σε γιορτές ή καλέσματα. Μπορείτε να φτιάξετε καριόκες με κέικ, παντεσπάνι ή και τσουρέκι.

Υλικά

350 γρ. κουβερτούρα
1 κέικ κακάο κομμένο σε φέτες
1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
3 κ.σ. κακάο σκόνη
1 σφηνάκι κονιάκ
2 κ.γλ. μέλι
1 κ.γλ. κανέλα
1/2 κ.γλ. γαρύφαλο σε σκόνη
2 φλ. καρυδόψιχα
250 γρ. βούτυρο
500 γρ. επιπλέον κουβερτούρα λιωμένη, για την επικάλυψη

Εκτέλεση

Λιώνουμε τη κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
Στο μούλτι θρυμματίζουμε το κέικ. Μεταφέρουμε το κέικ σε μπολ και προσθέτουμε τα μπισκότα πτι μπερ, το κακάο, το κονιάκ, το μέλι , την κανέλα και το γαρύφαλο. Σπάμε με τα χέρια την καρυδόψιχα και την προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε καλά.
Σε κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά. Περιχύνουμε το μείγμα και ανακατεύουμε καλά. Κατόπιν προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Μεταφέρουμε το μείγμα σε λαδόκολλα και πλάθουμε ένα ρολό, το οποίο τυλίγουμε με τη λαδόκολλα. Βάζουμε το ρολό στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα μέχρι να κρυώσει και να δέσουν τα υλικά.
Στη συνέχεια αφαιρούμε τη λαδόκολλα, κόβουμε σε φέτες πάχους 1 εκ. με κοφτερό μαχαίρι και μία μία βουτάμε τις καριόκες στη λιωμένη κουβερτούρα.
Γυρίζουμε με τη βοήθεια δύο πιρουνιών κι από την άλλη πλευρά. Αφήνουμε τις καριόκες σε λαδόκολλα ή σε σχάρα μέχρι να κρυώσει η σοκολάτα. Οι καριόκες διατηρούνται στο ψυγείο.

Σημειώσεις

Μπορείτε να φτιάξετε καριόκες με μπαγιάτικο τσουρέκι, μουστοκούλουρα ή μελομακάρονα.

https://www.mamapeinao.gr/eukoles-kariokes/
3 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.