Φανουρόπιτα

Συνταγή για φανουρόπιτα με πορτοκαλάδα!
Φανουρόπιτα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.

Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνούμε όλα τα υγρά υλικά με τη ζάχαρη, το γαρύφαλο, την κανέλα και τη μαγειρική σόδα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά με σύρμα. Ρίχνουμε τα καρύδια και τις σταφίδες και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν καλά τα υλικά.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε ταψάκι και το ισιώνουμε πιέζοντας με βρεγμένα χέρια για να ψηθεί ομοιόμορφα.

Ψήνουμε για περίπου μία ώρα. Πασπαλίζουμε προαιρετικά με ζάχαρη άχνη.