ΑρχικήΣυνταγέςΛαδεράΦασολάδα χωριάτικη

Φασολάδα από τον Τάσο Αντωνίου. Βελούδινη και πλούσια, χυλωμένη φασολάδα, εύκολα, γρήγορα και πεντανόστιμα με την πιο εύκολη συνταγή.

Φασολάδα
Εκτύπωση

Φασολάδα

Φασολάδα από τον Τάσο Αντωνίου. Βελούδινη και πλούσια, χυλωμένη φασολάδα, εύκολα, γρήγορα και πεντανόστιμα με την πιο εύκολη συνταγή.
Πιάτο Κυρίως πιάτα
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Φασολάδα
Προετοιμασία 15 λεπτά
Εκτέλεση 1 ώρα 30 λεπτά
Αναμονή 12 ώρες
Συνολικός χρόνος 1 ώρα 45 λεπτά
Μερίδες 4
Θερμίδες 460θερμίδες

Υλικά

  • 500 γρ. φασόλια
  • 700 ml νερό
  • 2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 3 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 2 κουτ.σούπας πελτές ντομάτας
  • 1/2 κουτ.γλυκού πάπρικα
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • σέλινο ψιλοκομμένο
  • ανθός αλατιού
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Μουλιάζουμε τα φασόλια σε νερό για 10-12 ώρες.
  • Την επόμενη μέρα, σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2 λεπτά μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτουμε τα καρότα και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς. Ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας και τον τρίβουμε στον πάτο της κατσαρόλας να βγάλει τα αρώματά του.
  • Αρωματίζουμε με την πάπρικα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ και ζεστό νερό, τόσο ώστε να καλύπτει τα φασόλια 3 δάχτυλα. Αφήνουμε τη φασολάδα να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 35 λεπτά.
  • Ρίχνουμε το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι 10 λεπτά πριν το τέλος του μαγειρέματος.

Βίντεο συνταγής

Tips

Όταν αγοράζουμε φασόλια, ελέγχουμε το προϊόν. Αν είναι κιτρινισμένο και σκασμένο, σημαίνει ότι είναι πολυκαιρισμένο. Ταπ ολυκαιρισμένα φασόλια θα βράσουν δύσκολα, ακόμα κι αν τα έχετε μουλιάσει για ώρες.
Τα καλά φασόλια, τα βραστερά, πρέπει να τα δαγκώνεις και να σπάνε εύκολα σε δυο κομμάτια. Πρέπει να είναι σκληρό εξωτερικά, και η καρδιά του να μη θρυμματίζεται.

Κάνε εγγραφή στο κανάλι του Mama Peinao TV για να βλέπεις όλες τις νέες μας συνταγές!

Δες ακόμη: μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο!

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Πιτσάκια cupcakes

Μία πρωτότυπη συνταγή που σας επιτρέπει να πειραματίστε με τα αγαπημένα σας υλικά ή απλώς να χρησιμοποιήσετε ό,τι έχετε στο ψυγείο.

Σοκολατένια μπολ

Συνταγή για απίθανα σοκολατένια μπολ!

Μακαρονάδα αραμπιάτα (arrabbiata)

Μακαρονάδα αραμπιάτα,α από τον Τάσο Αντωνίου! Αυτή η μακαρονάδα με πικάντικη σάλτσα ντομάτας και μπούκοβο είναι ιδανική για τους λάτρεις των καυτερών.

Περισσότερα άρθρα

Συνταγές για χειμωνιάτικες σούπες

9 υπέροχες συνταγές για ζεστές χειμωνιάτικες σούπες.

Πελτές ντομάτας: το λάθος που κάνεις όταν τον μαγειρεύεις

Πελτές ντομάτας και μαγειρική. Δείτε τι λάθος κάνετε όταν μαγειρεύετε τον πελτέ και πώς θα τον χρησιμοποιήσετε σωστά.

Μυστικά για τέλειους κουραμπιέδες

Απίθανοι, τραγανοί, βουτυράτοι κουραμπιέδες στο πι και φι!

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κάθε φορά εκπλήσσομαι ευχάριστα τα λόγια είναι φτωχά και η ουσία πολύ…Γευστική φασολάδα γρήγορη και χυλωμένη…Μπράβο Τάσο μας με της συνταγές σου…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ