Φασολάκια γιαχνί

Φασολάκια γιαχνί. Συνταγή για πετυχημένα φασολάκια, εύκολα και πολύ γρήγορα. Μια πολύ υγιεινή και οικονομική συνταγή για όλη την οικογένεια. Συνοδέψτε τα με τυρί φέτα και απογειώστε το γεύμα σας.

Φασολάκια γιαχνί

Φασολάκια γιαχνί

Άψογα φασολάκια λαδερά γιαχνί από τον Τάσο Αντωνίου. Φτιάξτε αυτά τα εύκολα λαδερά φασολάκια γιαχνί με πατάτες και συνοδεύστε τα με λίγη φέτα ή ανθότυρο!
5 from 5 votes
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15 λεπτά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 50 λεπτά
ΣΥΝΟΛΟ 1 ώρα 5 λεπτά
ΓΕΥΜΑ Κυρίως πιάτα
ΚΟΥΖΙΝΑ Ελληνική
ΜΕΡΙΔΕΣ 5
ΘΕΡΜΙΔΕΣ 380 θερμίδες

ΥΛΙΚΑ
  

  • 1 κιλό φασολάκια καθαρισμένα
  • 2 πατάτες σε κομμάτια
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο
  • 3 σκελίδες σκόρδο σπασμένες
  • 1 κιλό ντομάτες τριμμένες
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1/2 ματσάκι δυόσμος ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 

  • Καθαρίζουμε τα φασολάκια, τα ξεπλένουμε και τα στραγγίζουμε καλά. Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε το σκόρδο, τις πατάτες και τα φασολάκια. Ανακατεύουμε καλά. Τέλος προσθέτουμε τις ντομάτες και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι. Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 50 λεπτά.
  • Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος ελέγχουμε αν τα φασολάκια έχουν πιει το ζουμί τους. Σε αυτήν την περίπτωση, προσθέτουμε όσο νερό χρειαστεί για να μην “αρπάξει” το φαγητό. Αλατοπιπερώνουμε προς το τέλος του μαγειρέματος και πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά. Αποσύρουμε από την φωτιά και σερβίρουμε. Θυμηθείτε ότι τα φασολάκια πρέπει να μείνουν στο λάδι τους.
ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ Φασολάκια γιαχνί

Δείτε επίσης: Ινδικό κοτόπουλο

8 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.