Φιστίκιος ο Αιγινήτης 2 – Αρχαία Ελλάδα Έχεις Ταλέντο

Το βιβλίο του Μάνου Γαβρά μας ανοίγει μια πόρτα στη ζωή ενός αγοριού, του Φιστίκιου, που ζει στα αρχαία χρόνια. Αντιμετωπίζει σημερινές όμως συνθήκες και όλα αυτά που προβληματίζουν ένα αγόρι σήμερα.

Με χιούμορ και γραμμένο με την οπτική ενός μικρού παιδιού, το βιβλίο αυτό είναι μια ευκαιρία να περάσει καλά ο νεαρός αναγνώστης και να βρει τον εαυτό του κάπου μέσα στις σελίδες του. Οι περιπέτειες του Φιστίκιου αφορούν κάθε παιδί: του χθες, του σήμερα, του αύριο. Ο ήρωας του βιβλίου είναι εκείνο το αγόρι, με τα θετικά και τα αρνητικά του, που όλοι θέλουμε για φίλο.

Λίγα λόγια για το συγγραφέα

Ο Μάνος Γαβράς γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Ξεκίνησε να εργάζεται σε νεαρή ηλικία ως επαγγελματίας μουσικός ενώ στην πορεία έκανε το πέρασμα στο θέατρο αποφοιτώντας από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στην υποκριτική και την παραγωγή κινηματογράφου στο «Stella Adler Conservatory of Acting» και το «New School University» της Νέας Υόρκης, ενώ αργότερα δίδαξε υποκριτική και τεχνική για αρκετά χρόνια σε δραματικές σχολές της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Στο χώρο του παιδικού θεάτρου τώρα, ο Μάνος έκανε την παραγωγή και είχε την επιμέλεια της παράστασης Ο Μικρός Πρίγκιπας, η οποία εκπροσώπησε την Ελλάδα με μεγάλη επιτυχία στο πρώτο παγκόσμιο φεστιβάλ παιδικού θεάτρου της Κύπρου το 2010. Η αγάπη του για τα παιδιά και η εκτίμηση που τρέφει για τον ουσιαστικό και εποικοδομητικό τρόπο σκέψης τους οδήγησαν τον Μάνο στο να γράψει το βιβλίο Φιστίκιος ο Αιγινήτης, που είναι και η πρώτη του απόπειρα στο χώρο της παιδικής λογοτεχνίας.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.