ΑρχικήΣυνταγέςΓλυκάΦουντουκόπιτα πανεύκολη
Φουντουκόπιτα
Εκτύπωση

Φουντουκόπιτα

Φουντουκόπιτα, ένα υπέροχο γλυκό από τον Τάσο Αντωνίου. Μια ζουμερή και γευστική φουντουκόπιτα που θα απολαύσετε στο έπακρο αν ψήσετε για δέκα λεπτά τα φουντούκια για να βγάλουν τα αρώματά τους.
Πιάτο Γλυκά
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Φουντουκόπιτα
Προετοιμασία 1 ώρα
Εκτέλεση 1 ώρα
Συνολικός χρόνος 2 ώρες
Μερίδες 6
Θερμίδες 614θερμίδες

Υλικά

  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + επιπλέον για τη φόρμα
  • 3 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 8 αυγά χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 230 γρ. φουντούκια τριμμένα
  • 1 κ.γλ. βανιλίνη
  • λίγο βούτυρο για τη φόρμα

Για το σιρόπι

  • 100 ml νερό
  • 130 γρ. ζάχαρη
  • ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C. Βουτυρώνουμε καλά και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 25 εκ.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σε ένα μπολ.
  • Χτυπάμε στο σταθερό μίξερ, σε χαμηλή προς μέτρια ταχύτητα, τα ασπράδια με το αλάτι μέχρι να σφίξουν λίγο και να ασπρίσουν ελαφρώς. Προσθέτουμε τη ζάχαρη σταδιακά και συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου ασπρίσουν καλά και δημιουργηθεί μια σφιχτή μαρέγκα. Η μαρέγκα είναι έτοιμη όταν σχηματίσει σφιχτές κορυφές.
  • Ρίχνουμε στη μαρέγκα έναν-έναν τους κρόκους και χτυπάμε μετά από κάθε προσθήκη. Μετά από λίγο σταματάμε το χτύπημα.
  • Προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τα φουντούκια και τη βανίλια ανακατεύοντας με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής (μαρίζ) απαλά, με κινήσεις από πάνω προς τα κάτω. Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα, το αδειάζουμε στη φόρμα και ψήνουμε για περίπου 60 λεπτά.

Για το σιρόπι

  • Ετοιμάζουμε το σιρόπι περίπου 20 λεπτά προτού βγάλουμε τη φουντουκόπιτα από το φούρνο.
  • Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις αρχίσει το μείγμα να βράζει, το αφήνουμε για 5 λεπτά στη φωτιά ακόμη και το αποσύρουμε.
  • Σιροπιάζουμε με μια κουτάλα τη καυτή φουντουκόπιτα με το χλιαρό σιρόπι μόλις τη βγάλουμε από το φούρνο. Με αυτό το σιρόπι θέλουμε να δώσουμε λίγη υγρασία στη φουντουκόπιτα ώστε να μείνει ζουμερή για μέρες, χωρίς να γίνει σιροπιαστό γλυκό. Αφήνουμε τη φουντουκόπιτα για περίπου μισή ώρα να σταθεί πριν τη σερβίρουμε. Πασπαλίζουμε προαιρετικά με ζάχαρη άχνη.

Tips

Μπορείτε να ψήσετε τα φουντούκια για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC πριν τα χρησιμοποιήσετε στη συνταγή ώστε να βγάλουν όλη τη γεύση και τα αρώματά τους.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Γιουβέτσι ζουμερό και σπυρωτό

Γιουβέτσι απίθανο με ζουμερό μοσχαράκι κοκκινιστό, σπυρωτό κριθαράκι και αρωματική σάλτσα. Αυτό το γιουβέτσι είναι ιδανικό για οικογενειακά τραπέζια και όχι μόνο!

Τούρτα σοκολάτας με γιαούρτι σε 10 λεπτά

Σοκολατένια, ανάλαφρη και πανεύκολη τούρτα που θα φτιάξετε στο πι και φι. Το γιαούρτι αναμειγνύεται υπέροχα με τη σοκολάτα δίνοντας μια υπέροχη συνταγή για τούρτα!

Αρνάκι στη λαδόκολλα (κλέφτικο)

Συνταγή για αρνάκι στη λαδόκολλα από τον Τάσο Αντωνίου. Αυτό το αρνίσιο μπούτι στη λαδόκολλα (κλέφτικο) ψήνεται καταπληκτικά και κάθε μπουκιά λιώνει στο στόμα.

Περισσότερα άρθρα

5 τρόποι για να μη μαυρίζει το αβοκάντο

Το αβοκάντο στο ψυγείο μαυρίζει πολύ γρήγορα; Δες εύκολους και έξυπνους τρόπους για τη συντήρησή του και μάθε μυστικά για να μη μαυρίζει το αβοκάντο!

Πεινάω αλλά βαριέμαι να μαγειρέψω!

Τι να μαγειρέψεις για να φας όταν βαριέσαι να μαγειρέψεις! Συνταγές για τις μέρες που ο σεφ μέσα σου πέφτει σε λήθαργο.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. παρα πολυ ωραια συνταγη! την κανουμε μια φορα το μηνα σιγουρα! μπραβο υπεροχος οπως παντα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ