ΑρχικήΆρθραΜυστικά για τέλεια βασιλόπιτα

Μυστικά για τέλεια βασιλόπιτα

Μυστικά για τέλεια βασιλόπιτα.

Και ποιος δεν έχει ευχηθεί να του πέσει το φλουρί της βασιλόπιτας και να είναι ο τυχερός της νέας χρονιάς; Το έθιμο της βασιλόπιτας έχει τις ρίζες του στην αρχαιοελληνική γιορτή των Κρονίων και μάλιστα με το πέρασμα των χρόνων, ο κάθε λαός το έχει ενσωματώσει στα δικά του πατροπαράδοτα έθιμα που συνδέονται με την έλευση του νέου έτους. Το Μαμα Πειναω σας προτείνει τις καλύτερες συνταγές για βασιλόπιτα και σας αποκαλύπτει μικρά μυστικά για σίγουρη επιτυχία.

Μυστικά για τέλεια βασιλόπιτα Κέικ

Βρείτε τηην καλύτερη συνταγή για βασιλόπιτα κέικ εδώ!
  • Λαχταριστή, μυρωδάτη και αφράτη, η βασιλόπιτα σε μορφή κέικ  είναι αρκετά δημοφιλής.
  • Διαλέξτε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και κοσκινίστε το.
  • Το μυστικό για αφράτη ζύμη είναι το πολύ καλό χτύπημα στο μίξερ, πάντα με το εξάρτημα του φτερού.
  • Το βούτυρο ή η μαργαρίνη που θα χρησιμοποιήσετε θα πρέπει να έχουν μαλακώσει καλά πριν τη χρήση τους.
  • Καλύψτε προσεκτικά το ταψί με λαδόκολλα, και στα τοιχώματά του, και ρίξτε από πάνω το μείγμα. Η χρήση της λαδόκολλας βοηθά στο καλύτερο ψήσιμο της βασιλόπιτας.
  • Επειδή πρόκειται για βασιλόπιτα σε μορφή κέικ, μάθετε ποια είναι τα 13 λάθη που όλοι κάνουμε όταν φτιάχνουμε κέικ και αποφύγετέ τα!

Μυστικά για τέλεια βασιλόπιτα Πολίτικη 

  • Η πολίτικη βασιλόπιτα είναι ιδιαίτερη, αφού αν και μοιάζει με τσουρέκι, τρίβεται πιο εύκολα και δεν έχει την αφράτη υφή ενός κέικ. Ευωδιάζει όμως μαχλέπι, μαστίχα και με τα αρώματά της μας ταξιδεύει στις κουζίνες των Ελλήνων της Πόλης και στα στενά του Βοσπόρου.
  • Αφού ανακατέψετε τη μαγιά με το γάλα και το αλεύρι μέχρι να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους, σκεπάζετε το μείγμα με μια πετσέτα και το αφήνετε σε ζεστό μέρος (π.χ. δίπλα στο αναμμένο καλοριφέρ)  για περίπου 2 ώρες για να διπλασιαστεί σε όγκο.
  •  Τα υπόλοιπα υλικά θα τα βάλετε σε κατσαρόλα και θα τα ζεστάνετε ελαφρώς πριν τα βάλετε στο μίξερ μαζί με το μείγμα που έχετε ήδη φτιάξει. Αν δεν έχετε μίξερ ή προτιμάτε το ζύμωμα, υπολογίστε ότι χρειάζεστε για το ανακάτεμα των υλικών και τη δημιουργία της ζύμης περίπου 20 λεπτά.
  • Η ζύμη είναι έτοιμη όταν ξεκολλά από τα τοιχώματα του μίξερ ή του μπολ, έχει ελαστική ύφη και γυαλίζει.
  • Όταν πλάσετε τη ζύμη σε μπάλα, με όλα τα υλικά, τη βάζετε σε μπολ ή λεκάνη, τη σκεπάζετε και την αφήνετε ξανά σε ζεστό μέρος για τουλάχιστον 2 ώρες μέχρι να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο.
  • Πριν το ψήσιμο, ζύμωνετε ξανά τη ζύμη, δίνοντάς της στρογγυλό σχήμα, για περίπου 10 λεπτά. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει.
  • Βρείτε τη συνταγή για την καλύτερη πολίτικη βασιλόπιτα εδώ.

Δείτε ακόμα: το μενού της Πρωτοχρονιάς!

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Πατάτες με τρία τυριά

Πεντανόστιμες πατάτες με τρια τυριά. Φτιάξτε αυτή τη γευστική συνταγή για τηγανητές πατάτες με τυριά και τσένταρ σως και θα ξετρελαθούν μικροί και μεγάλοι.

Βloody Mary

Συνταγή για Bloody Mary!

Γλυκό του κουταλιού σταφύλι

Φτιάχνουμε το παραδοσιακό γλυκό του Σεπτέμβρη, το υπέροχο γλυκό του κουταλιού σταφύλι! Ένα εύκολο, απλό και άκρως αρωματικό φθινοπωρινό γλυκό.

Περισσότερα άρθρα

5 έξυπνοι τρόποι για να καθαρίσετε τα πυρίμαχα σκεύη

Υπάρχουν πολλοί καλοί λόγοι για να ψήσετε το φαγητό σε πυρίμαχο σκεύος. Το γυαλί κατανέμει ισόποσα τη θερμότητα στο φούρνο, και έτσι ψήνεται ομοιόμορφα...

Τι να κάνεις με τη γαλοπούλα που περίσσεψε

Ιδέες για να μαγειρέψουμε με το φαγητό που περίσσεψε από το γιορτινό τραπέζι!

Ανακαλύψαμε το πρώτο vegan τσουρέκι της πόλης!

O Στέφανος Διαμαντόπουλος φτιάχνει στον Πειραιά το πιο νόστιμο και πρωτότυπο vegan τσουρέκι της πόλης. Εκτός αυτού, εδώ θα βρεις περίτεχνα σοκολατένια αυγά και μοναδικές τούρτες από ζαχαρόπαστα για κάθε περίσταση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ