Από τον Τάσο Αντωνίου,

Open beach experience & νέο μενού με έμφαση στις θαλασσινές γεύσεις!

Με νέο μενού που δίνει έμφαση στις γεύσεις της θάλασσας ξεκίνησε το καλοκαίρι στο Ftelia Pacha Mykonos, εμπλουτίζοντας ακόμα περισσότερο την open beach εμπειρία στην παραλία της Φτελιάς. 

Ftelia Pacha Mykonos
Ftelia Pacha Mykonos

Στα τρία επίπεδα  με την 60s και 70s αισθητική θερέτρων της Μεσογείου και την boho chic ατμόσφαιρα στην άκρη της ακτής, οι επισκέπτες απολαμβάνουν κάθε ώρα της ημέρας την απρόσκοπτη, πανοραμική θέα προς τον κυκλαδίτικο ουρανό και τα κρυστάλλινα νερά του Αιγαίου. Ο χώρος του lounge με τα άνετα day beds και τις σεζλόνγκ είναι φτιαγμένος για όσους θέλουν να χαρούν τον ήλιο, τη μουσική των resident DJs και τα δροσερά ποτά που βγαίνουν από το μπαρ, συνδυάζοντας με τις βουτιές τους στην παραλία.

Τις μεσημεριανές ώρες που η φωτιά ανάβει στην μεγάλη εξωτερική εστία στο χώρο του εστιατορίου, ο σεφ Σταμάτης Μαρμαρινός και η ομάδα του ετοιμάζουν ψάρια και θαλασσινά από τις ελληνικές θάλασσες, για τους πελάτες που φθάνουν για το γεύμα τους στη Φτελιά ή για όσους συνεχίζουν την ημέρα τους εδώ. Δίνοντας έμφαση στην πληθωρική γεύση σε όλο το μενού, ο σεφ προτείνει επιλογές που έχουν τις ρίζες τους στην Ελλάδα και την Μεσόγειο,  τις οποίες αποδίδει στο πιάτο με ευφάνταστο και σύγχρονο τρόπο. Όστρακα και ωμά γεμάτα φρεσκάδα ξεχωρίζουν μαζί με τα premium προϊόντα που δίνουν εκτός από το άγγιγμα πολυτέλειας και δυνατές γευστικές εμπειρίες σε πιάτα, όπως το χαβιάρι, η τρούφα και το αυγοτάραχο.  

Τα τηγανητά – τραγανά, εύγεστα και σωστά αρτυσμένα – περιλαμβάνουν γαρίδες, μπαρμπούνια, καλαμαράκια και λαχανικά τεμπούρα. Από τα πιάτα με ζυμαρικά, αξίζει να δοκιμάσει κανείς λινγκουίνι με αστακό ή καλαμαράτα με θαλασσινά. 

Με δυνατό σημείο της κουζίνας τη φωτιά, τα φρέσκα ψάρια και τα θαλασσινά έχουν τον βασικό ρόλο στο μενού, με τις γαρίδες, καραβίδες, αστακούς και τις ψαριές της ημέρας, να είναι στο κεντρικότερο σημείο των ωραιότερων τραπεζιών του καλοκαιριού. 

Το κρασί και τα κοκτέιλς έχουν ιδιαίτερη θέση στην συνολική εμπειρία των καλεσμένων στο Ftelia Pacha Mykonos. Η λίστα κρασιού περιλαμβάνει ελληνικό και διεθνή αμπελώνα, με προσεκτικά επιλεγμένες ετικέτες και σοδειές. Τα cocktails έχουν δημιουργηθεί για να συνοδεύσουν τις γεύσεις του μενού και φυσικά όλες τις ώρες της ημέρας απογειώνοντας την απόλαυση.

Οι χώροι στο Ftelia Pacha Mykonos μεταμορφώνονται όσο πέφτει ο ήλιος σε ένα από τα ωραιότερα σημεία διασκέδασης στο νησί, με τις επιλογές των DJs να ανεβάζουν την διάθεση και τα parties να δημιουργούν το soundtrack του φετινού καλοκαιριού.

Tο Ftelia Pacha Mykonos συμπληρώνει ιδανικά την εμπειρία Pacha στο νησί, μετά το boutique hotel Destino Pacha Mykonos και το λαμπερό cabaret club Lio Mykonos.  

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Πικάντικη ζεστή σοκολάτα 

Συνταγή για ζεστή σοκολάτα με πιπέρι!

Ρεβύθια στο φούρνο (ρεβυθάδα)

Ρεβύθια στο φούρνο από τον Τάσο Αντωνίου! Τέλεια χυλωμένη ρεβυθάδα με ντοματούλα και μυρωδικά που θα συνοδεύσετε με ζυμωτό ψωμί και φέτα.

Σαλάτα με σύκα και blue cheese

Συνταγή για σαλάτα με σύκα και blue cheese.

Περισσότερα άρθρα

Τι να κάνεις με τη γαλοπούλα που περίσσεψε

Ιδέες για να μαγειρέψουμε με το φαγητό που περίσσεψε από το γιορτινό τραπέζι!

Θέλεις συνταγές στο πεντάλεπτο; Κάνε subscribe στο κανάλι μου στο YouTube!

Ψάχνεις τις καλύτερες συνταγές για αλμυρά και γλυκά; Θέλεις να δημιουργήσεις εντυπωσιακές γεύσεις, εύκολα, γρήγορα και νόστιμα; Ο Τάσος Αντωνίου και το κανάλι Mama...

Τα φρέσκα της νηστείας

Πλήρης οδηγός για το πώς να επιλέξουμε τα καλύτερα φρέσκα φρούτα και λαχανικά για τις νηστισιμες συνταγές μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ