Φτιάξτε μόνοι σας ομπρέλες σε σχέδια φρούτων

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

Το φθινόπωρο έφθασε, ο καιρός όπου να ‘ναι θα δείξει το πιο ψυχρό πρόσωπό του κσι οι πρώτες ψιχάλες ήρθαν για να επισημάνουν κι αυτές την αλλαγή μιας εποχής και την έλευση μιας νέας. Η φθινοπωρινή τάξη πραγμάτων επιβάλλει να εφοδιαστούμε με τα απαραίτητα κι αναγκαία. Από τα πρώτα της λίστας είναι φυσικά η ομπρέλα.

Η ταλαντούχα blogger Kelly Lanza κατασκευάζει μόνη της ομπρέλες που τα σχέδιά και τα χρώματά τους παραπέμπουν σε φρούτα, όπως το ακτινίδιο, το καρπούζι και το λεμόνι. Και πραγματικά, μόλις τις είδαμε, τις λιγουρευτήκαμε και φανταζόμασταν τον εαυτό μας να κρατά μια τόσο νόστιμη ομπρέλα, που με το φρουτένιο σχέδιό της και τα φρέσκα και έντονα χρώματά της, είναι ικανή να σου αλλάξει τη διάθεση. Μέσω του μπλογκ της Studio DIY μοιράζεται μαζί μας όλες τις λεπτομέρειες για το πώς μπορούμε να τις φτιάξουμε μόνες μας και τα υλικά που θα χρειαστούμε.

Τι θα χρειαστείτε ( και για τα τρία σχέδια):

Ομπρέλες στο αντίστοιχο για κάθε χρώμα φρούτο (κίτρινο, πράσινο, κόκκινο)

Σελοτέιπ (ειδικό για σχέδιο) ή χαρτοταινία

Ακρυλικά χρώματα

Ψαλίδια

Μολύβι

λεπτό πινέλο ζωγραφικής

Πώς θα φτιάξετε την ομπρέλα ακτινίδιο

1. Ανοίξτε την ομπρέλα.

2. Για να δημιουργήσετε τον πυρήνα ενός ακτινιδίου, ζωγραφίστε έναν αρκετά μεγάλο κύκλο γύρω από την κορυφή της ομπρέλας σε άσπρο χρώμα ή σε πράσινο ανοιχτό. Για να δημιουργήσετε τον κύκλο και να τον χρωματίσετε σωστά, πάρτε ένα χάρτινο πιάτο, καρφώστε στο στην κορυφή της ομπρέλας και με ένα αχνό μολύβι χαράξτε τα όρια του.

3. Για να δημιουργήσετε τα κουκούτσια που έχει ένα ακτινίδιο, κόβετε λίγο σελοτέιπ και πάνω στην επιφάνεια του ζωγραφίζετε ένα κουκούτσι (στο σχήμα είναι σαν δάκρυ). Στη συνέχεια κόβετε με το ψαλίδι το εσωτερικό του κουκουτσιού και κολλάτε το σελοτέιπ πάνω στην ομπρέλα (για διευκόλυνση μπορείτε να φτιάξετε με αυτόν τον τρόπο πέντε ή έξι, ώστε να δημιουργήσετε τα κουκούτσια πιο γρήγορα). Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσετε να ζωγραφίσετε με μαύρο χρώμα το κουκούτσι πάνω στην ομπρέλα. Ζωγραφίζετε τα κουκούτσια ακριβώς κάτω από τον πυρήνα του ακτινιδίου που δημιουργήσατε στο βήμα 2 (σε κάθε πλευρά της ομπρέλας υπολογίστε τρία κουκούτσια).

4. Για να ολοκληρωθεί το ακτινίδιο, πριν το τελείωμα της ομπρέλα και κατά μήκος βάζουμε σελοτέιπ σχεδόν 2.5 εκατοστών, ώστε να ζωγραφίσουμε αυτή την μικρή επιφάνεια της επιφάνειας της ομπρέλας με καφέ χρώμα για να θυμίζει το εξωτερικό περίβλημα του φρούτου

Πώς θα φτιάξετε την ομπρέλα καρπούζι

1. Ανοίξτε την ομπρέλα.

2. Για να βάψετε την άκρη της ομπρέλας πράσινη ώστε να μοιάζει με τη φλούδα του καρπουζιού, βάλτε σελοτέιπ με ύψος 6 εκατοστά πάνω από το τελείωμα της περιμετρικά και κατά μήκος της ομπρέλας Το διάστημα από το τελείωμα μέχρι και το σελοτέιπ το βάφετε πράσινο. Το αφήνετε να στεγνώσει (για τη διευκόλυνσή σας, μπορείτε να βάψετε και τμηματικά δηλαδή κάθε μεριά της ομπρέλας ξεχωριστά).

3. Στη συνέχεια, εκεί που τελειώνει η πράσινη επιφάνεια, χαράζουμε με ένα αχνό μολύβι μια λωρίδα ύψους 2 εκατοστών περιμετρικά της επιφάνειας (αντί για μολύβι και για να υπολογίσετε το διάστημα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και σελοτέιπ όπως φαίνεται στη φωτογραφία). Το διάστημα αυτό το βάφουμε με άσπρο χρώμα.

4. Για να ζωγραφίσετε τα κουκούτσια, ακολουθείστε το βήμα 3 της κατασκευής ομπρέλας-ακτινίδιο. Σε κάθε πλευρά της ομπρέλας υπολογίστε ότι θα ζωγραφίσετε 10 με 11 κουκούτσια.

Πώς θα φτιάξετε την ομπρέλα λεμόνι

1. Ανοίξτε την ομπρέλα.

2. Εκεί που βρίσκονται οι μπανέλες (δηλαδή οι μεταλλικές ράβδοι σε κάθε πλευρά της ομπρέλας), οριοθετείτε με το σελοτέιπ μια φάσα στο σημείο της κάθε μπανέλας και την χρωματίζετε με λευκό χρώμα. Ακολουθείτε την ίδια διαδικασία για κάθε μπανέλα.

3. Για να φτιάξετε το λευκό διάστημα στο κάτω μέρος, κολλάτε σελοτέιπ περιμετρικά της ομπρέλας 3 εκατοστά πάνω από το τελείωμά της. Το διάστημα ανάμεσα στην άκρη της ομπρέλας και το σελοτέιπ το βάφετε λευκό. Αφαιρείτε το σελοτέιπ.

4. Με ένα πινελάκι βουτηγμένο σε λευκό χρώμα, ενώνετε τις φάσες δημιουργώντας μια μικρή καμπύλη.

Εικόνες από το www.studiodiy.com/2014/07/30/diy-fruit-slice-umbrellas

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.