fbpx

Σαλάτα με παντζάρια & υπέροχη βινεγκρέτ μουστάρδας

σαλάτα με παντζάρια

Σαλάτα με παντζάρια & υπέροχη βινεγκρέτ μουστάρδας

Η τέλεια σαλάτα με παντζάρια και υπέροχη βινεγκρέτ από τον Τάσο Αντωνίου. Το μυστικό βρίσκεται στο ψήσιμο των παντζαριών στη λαδόκολλα. Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα την πιο γευστική σαλάτα με παντζάρια!
Prep Time20 λεπτά
Cook Time50 λεπτά
Total Time1 ώρα 10 λεπτά
Course: Σαλάτες
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Σαλάτα με παντζάρια & υπέροχη βινεγκρέτ μουστάρδας
Servings: 6
Calories: 240θερμίδες

Ingredients

  • 1 κιλό παντζάρια
  • 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. μηλόξιδο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.γλ. θυμάρι αποξηραμένο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Instructions

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C.
  • Χωρίζουμε τους βολβούς των παντζαριών από τα φύλλα τους. Πλένουμε τους βολβούς και τους τρίβουμε καλά. Τους βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά. 
  • Φτιάχνουμε σφιχτά πουγκάκια από ένα κομμάτι λαδόκολλα και βάζουμε στο κάθε πουγκάκι από 2-3 βολβούς. Ισομοιράζουμε στα πουγκάκια το λάδι που έχει περισσέψει στο μπολ. Αν θέλουμε, μπορύμε να αρωματίσουμε τα παντζάρια τοποθετώντας από μία σκελίδα σκόρδο στο κάθε πουγκί. Τυλίγουμε τα πουγκάκια σφιχτά με αλουμινόχαρτο. Τα βάζουμε σε λαμαρίνα ή ταψί και ψήνουμε για 45-50 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.
  • Κατόπιν ξετυλίγουμε τα πουγκάκια και μόλις οι βολβοί κρυώσουν καλά τους κόβουμε σε μέτρια κομμάρια. Ετοιμάζουμε τη βινεγκρέτ, ανακατεύοντας σε μπολ το μηλόξυδο, τη μουστάρδα, το θυμάρι, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο. Προσθέτουμε και το υγρό που έμεινε στα πουγκάκια από το ψήσιμο των βολβών.
  • Σε σαλατιέρα αναμειγνύουμε τα παντζάρια με τη βινεγκρέτ και σερβίρουμε.

Notes

Μπορούμε να προσθέσουμε ανθότυρο, κατσικίσιο τυρί, γιαούρτι ή και ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας στην παντζαροσαλάτα μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.