ΑρχικήΣυνταγέςΣαλάτεςΣαλάτα με παντζάρια & υπέροχη βινεγκρέτ μουστάρδας

Σαλάτα με παντζάρια & υπέροχη βινεγκρέτ μουστάρδας

σαλάτα με παντζάρια
Εκτύπωση

Σαλάτα με παντζάρια & υπέροχη βινεγκρέτ μουστάρδας

Η τέλεια σαλάτα με παντζάρια και υπέροχη βινεγκρέτ από τον Τάσο Αντωνίου. Το μυστικό βρίσκεται στο ψήσιμο των παντζαριών στη λαδόκολλα. Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα την πιο γευστική σαλάτα με παντζάρια!
Πιάτο Σαλάτες
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Σαλάτα με παντζάρια & υπέροχη βινεγκρέτ μουστάρδας
Προετοιμασία 20 λεπτά
Εκτέλεση 50 λεπτά
Συνολικός χρόνος 1 ώρα 10 λεπτά
Μερίδες 6
Θερμίδες 240θερμίδες

Υλικά

  • 1 κιλό παντζάρια
  • 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. μηλόξιδο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.γλ. θυμάρι αποξηραμένο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C.
  • Χωρίζουμε τους βολβούς των παντζαριών από τα φύλλα τους. Πλένουμε τους βολβούς και τους τρίβουμε καλά. Τους βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά. 
  • Φτιάχνουμε σφιχτά πουγκάκια από ένα κομμάτι λαδόκολλα και βάζουμε στο κάθε πουγκάκι από 2-3 βολβούς. Ισομοιράζουμε στα πουγκάκια το λάδι που έχει περισσέψει στο μπολ. Αν θέλουμε, μπορύμε να αρωματίσουμε τα παντζάρια τοποθετώντας από μία σκελίδα σκόρδο στο κάθε πουγκί. Τυλίγουμε τα πουγκάκια σφιχτά με αλουμινόχαρτο. Τα βάζουμε σε λαμαρίνα ή ταψί και ψήνουμε για 45-50 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.
  • Κατόπιν ξετυλίγουμε τα πουγκάκια και μόλις οι βολβοί κρυώσουν καλά τους κόβουμε σε μέτρια κομμάρια. Ετοιμάζουμε τη βινεγκρέτ, ανακατεύοντας σε μπολ το μηλόξυδο, τη μουστάρδα, το θυμάρι, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο. Προσθέτουμε και το υγρό που έμεινε στα πουγκάκια από το ψήσιμο των βολβών.
  • Σε σαλατιέρα αναμειγνύουμε τα παντζάρια με τη βινεγκρέτ και σερβίρουμε.

Tips

Μπορούμε να προσθέσουμε ανθότυρο, κατσικίσιο τυρί, γιαούρτι ή και ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας στην παντζαροσαλάτα μας.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Μοσχαράκι γιουβέτσι

Λαχταριστό γιουβέτσι με μοσχαράκι και λιαστές ντομάτες. Σε αυτή τη συνταγή για γιουβέτσι το μοσχαράκι μελώνει υπέροχα και συνδυάζεται με λαχανικά και λιαστή ντομάτα.

Σάλτσα cranberry για κρεατικά και τυριά

Γιορτινή σάλτσα cranberry για κρεατικά και τυριά!

Καρυδόπιτα με σοκολάτα (μελαχρινή)

Μια μοναδική συνταγή για τo αγαπημένo γλυκό καρυδόπιτα με σοκολάτα και σιρόπι, γνωστό και ως “μελαχρινή”. Αντί για καρύδια πειραματιστείτε με άλλους ξηρούς καρπούς και βρείτε τον αγαπημένο σας συνδυασμό.

Περισσότερα άρθρα

13 ανοιξιάτικες συνταγές με φράουλες

Γλυκά και αλμυρά πιάτα για να απολαύσετε τις φρέσκιες ανοιξιάτικες φράουλες στο έπακρο!

Κάνουμε πικνίκ για την Πρωτομαγιά στην Αθήνα!

Πιάστε το Μάη με ένα ανοιξιάτικο πικνίκ! Bonus απίθανες συνταγές.

Η διατροφή του Πάσχα

Τι πρέπει να προσέξουμε στη διατροφή μας κατά την περίοδο του Πάσχα;

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ