Γαριδοπίλαφο

Γαριδοπίλαφο συνταγή

Γαριδοπίλαφο στο τηγάνι! Αυτή τη συνταγή θα τη λατρέψουν όσοι αγαπούν τις γαρίδες.

Γαριδοπίλαφο συνταγή
Εκτύπωση
5 from 1 vote

Γαριδοπίλαφο

Γαριδοπίλαφο στο τηγάνι. Απολαυστικό ρύζι πιλάφι με γαρίδες και κουρκουμά για πλούσιο χρώμα και μοναδικό άρωμα.
Προετοιμασία10 λεπτά
Μαγείρεμα20 λεπτά
Σύνολο30 λεπτά
Course: Κυρίως πιάτα
Cuisine: Διεθνής
Keyword: Γαριδοπίλαφο
Servings: 10
Θερμίδες: 390 θερμίδες

Υλικά

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 2 φλιτζ. ρύζι για πιλάφι
  • 4 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 1/2 κ.γλ. κουρκουμάς
  • 12 γαρίδες με το κεφάλι χωρίς κέλυφος
  • λίγες σταγόνες ταμπάσκο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 4 φλ. νερό

Εκτέλεση

  • Σε βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι, τη σόγια, τον κουρκουμά και το νερό. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τις γαρίδες. Καλύπτουμε το τηγάνι κατά το ήμισυ με καπάκι και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 12-13 λεπτά, να μαγειρευτεί το ρύζι. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε.

Δείτε επίσης: Η καλύτερη συνταγή για πορτοκαλόπιτα

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.