Γαριδοπίλαφο

Γαριδοπίλαφο συνταγή

Γαριδοπίλαφο στο τηγάνι! Αυτή τη συνταγή θα τη λατρέψουν όσοι αγαπούν τις γαρίδες.

Γαριδοπίλαφο συνταγή
Print Recipe
5 from 1 vote

Γαριδοπίλαφο

Γαριδοπίλαφο στο τηγάνι. Απολαυστικό ρύζι πιλάφι με γαρίδες και κουρκουμά για πλούσιο χρώμα και μοναδικό άρωμα.
Prep Time10 λεπτά
Cook Time20 λεπτά
Total Time30 λεπτά
Course: Κυρίως πιάτα
Cuisine: Διεθνής
Keyword: Γαριδοπίλαφο
Servings: 10
Calories: 390θερμίδες

Ingredients

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 2 φλιτζ. ρύζι για πιλάφι
  • 4 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 1/2 κ.γλ. κουρκουμάς
  • 12 γαρίδες με το κεφάλι χωρίς κέλυφος
  • λίγες σταγόνες ταμπάσκο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 4 φλ. νερό

Instructions

  • Σε βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι, τη σόγια, τον κουρκουμά και το νερό. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τις γαρίδες. Καλύπτουμε το τηγάνι κατά το ήμισυ με καπάκι και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 12-13 λεπτά, να μαγειρευτεί το ρύζι. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε.

Δείτε επίσης: Η καλύτερη συνταγή για πορτοκαλόπιτα

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.