Γαριδοπίλαφο

Γαριδοπίλαφο συνταγή
Γαριδοπίλαφο
Προετοιμασία
10 λεπτά
Εκτέλεση
20 λεπτά
Συν. Χρόνος
30 λεπτά
 
Γαριδοπίλαφο στο τηγάνι. Απολαυστικό ρύζι πιλάφι με γαρίδες και κουρκουμά για πλούσιο χρώμα και μοναδικό άρωμα.
Μερίδες: 10
Θερμίδες: 390 θερμίδες
Υλικά
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 2 φλιτζ. ρύζι για πιλάφι
  • 4 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 1/2 κ.γλ. κουρκουμάς
  • 12 γαρίδες με το κεφάλι χωρίς κέλυφος
  • λίγες σταγόνες ταμπάσκο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 4 φλ. νερό
Εκτέλεση
  1. Σε βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι, τη σόγια, τον κουρκουμά και το νερό. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τις γαρίδες. Καλύπτουμε το τηγάνι κατά το ήμισυ με καπάκι και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 12-13 λεπτά, να μαγειρευτεί το ρύζι. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.