ΑρχικήΣυνταγέςΓεμιστά εσκαλόπ κοτόπουλο

Γεμιστά εσκαλόπ κοτόπουλο

Η καλύτερη συνταγή για πεντανόστιμα γεμιστά εσκαλόπ κοτόπουλο. Θα τα λατρέψετε.

εσκαλόπ κοτόπουλο συνταγή
Εκτύπωση

Γεμιστά εσκαλόπ κοτόπουλο

Πιάτο Κυρίως πιάτα
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Γεμιστά εσκαλόπ κοτόπουλου
Προετοιμασία 30 λεπτά
Εκτέλεση 1 ώρα
Συνολικός χρόνος 1 ώρα 30 λεπτά
Μερίδες 4
Θερμίδες 423θερμίδες

Υλικά

  • 4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και δέρμα –υπολογίστε ότι θα χρειαστείτε περίπου 1½ δισκάκι με έτοιμα φιλέτα
  • 4 φέτες χοιρινό ζαμπόν από μπούτι
  • 4 φέτες γραβιέρας κόβετε λεπτές φέτες με το μαχαίρι, με μέγεθος περίπου όσο οι φέτες τυριού για τοστ ή 8 μικρότερες
  • αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 αυγά κατά προτίμηση βιολογικά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 2 – 3 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • Φετούλες λεμονιού και φυλλαράκια μαϊντανού για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  • Με ένα κοφτερό, μεγάλο μαχαίρι κάνω μια βαθιά τομή οριζοντίως σε κάθε φιλέτο, φτάνοντας κοντά στην άκρη του, χωρίς όμως να το κόψω τελείως, φτιάχνοντας με μεγάλη «τσέπη». Ανοίγω κάθε κομμένο φιλέτο, σαν βιβλίο, και τα βάζω, ανοιγμένα, πάνω σε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλας.
  • Τα σκεπάζω με άλλο ένα μεγάλο φύλλο λαδόκολλας και τα χτυπάω με έναν χοντρό πλάστη ή με ένα βαρύ γουδοχέρι, για να λεπτύνουν, να πλατύνουν και να μαλακώσουν οι ίνες τους (αν η διαδικασία σάς φαίνεται δύσκολη, μπορείτε να ζητήσετε από τον κρεοπώλη να σας ετοιμάσει τα φιλέτα).
  • Αφαιρώ τις λαδόκολλες. Πάνω σε κάθε ανοιγμένο φιλέτο βάζω από 1 φέτα ζαμπόν και πάνω της απλώνω από 1 (ή 2 μικρότερες) φέτες τυρί. Κλείνω τα φιλέτα (όπως κλείνω ένα βιβλίο), προσεκτικά, για να κλείσω μέσα τους τις φέτες ζαμπόν και τυριού και στερεώνω τις άκρες με οδοντογλυφίδες. Σε ένα πιάτο βάζω το αλεύρι, σε ένα δεύτερο βάζω το αυγό και σε ένα τρίτο την τριμμένη φρυγανιά.
  • Τρίβω καλά τα φιλέτα με αλάτι και πιπέρι. Τα «περνάω» πρώτα από το αλεύρι, καλύπτοντάς τα και από τις δύο πλευρές. Στη συνέχεα τα περνάω από το αυγό και τέλος από την τριμμένη φρυγανιά. Τα βάζω σε μια πιατέλα , τη σκεπάζω με διάφανη μεμβράνη και τη βάζω για 30 λεπτά στο ψυγείο.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνω ελαιόλαδο φτάνοντας περίπου 3 εκ. από τον πάτο του σκεύους. Το ζεσταίνω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τηγανίζω τα εσκαλόπ, ανά δύο, για 8 – 10 λεπτά, γυρίζοντάς τα συχνά, μέχρι να ροδίσουν εξωτερικά. Προσοχή! Ελέγχω αν έχουν ψηθεί καλά και στο εσωτερικό, κόβοντας ένα φιλέτο και βλέποντας αν έχει αλλάξει εντελώς χρώμα το κοτόπουλο και να μην έχει το παραμικρό ροζέ σημείο.
  • Τα στραγγίζω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα σερβίρω ζεστά, γαρνίροντας με φετούλες λεμονιού και φυλλαράκια μαϊντανού. Συνοδεύω με πράσινη σαλάτα.

Δείτε επίσης: Οι καλύτερες συνταγές για σοκολατένια γλυκά

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Καλαμαράκια λεμονάτα με σπανάκι και χόρτα (νηστίσιμο)

Καλαμαράκια λεμονάτα με χόρτα από τον Τάσο Αντωνίου. Θεϊκό νηστίσιμο πιάτα με καλαμάρια, αρωματικά χόρτα και υπέροχη σάλτσα με άρωμα λεμονιού. Δοκιμάστε το!

Μακαρονάδα αραμπιάτα (arrabbiata)

Μακαρονάδα αραμπιάτα,α από τον Τάσο Αντωνίου! Αυτή η μακαρονάδα με πικάντικη σάλτσα ντομάτας και μπούκοβο είναι ιδανική για τους λάτρεις των καυτερών.

Η ωραιότερη βασιλόπιτα κέικ

Βασιλόπιτα κέικ από τον Τάσο Αντωνίου. Απλά και εύκολα φέτος θα φτιάξετε την καλύτερη βασιλόπιτα που θα κλέψει την παράσταση την παραμονή Πρωτοχρονιάς!

Περισσότερα άρθρα

10 μπαχαρικά που πρέπει να έχεις πάντα στην κουζίνα σου

Αυτά είναι τα μπαχαρικά που πρέπει να υπάρχουν σε κάθε κουζίνα.

7 λάθη που κάνετε με το ωμό κοτόπουλο

Αυτά είναι τα πιο συχνά λάθη που κάνετε με το ωμό κοτόπουλο.

Πώς μαγειρεύουμε τα μανιτάρια;

Πώς μαγειρεύουμε τα μανιτάρια ανάλογα με την ποικιλία τους;

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ