ΑρχικήΆρθραΝα γιατί δεν πρέπει ποτέ να φάτε φαγητό στο οποίο έχει καθίσει...

Να γιατί δεν πρέπει ποτέ να φάτε φαγητό στο οποίο έχει καθίσει μύγα

Μπορεί το καλοκαίρι να είναι η εποχή κατά την οποία οι μύγες επιτίθενται κατά κόρον στην κουζίνα, αλλά αυτό δεν αναιρεί ότι πρέπει να γνωρίζετε κάποιες σχετικά άβολες αλήθειες. Το Business Insider αποκάλυψε σε ενημερωτικό βίντεο την πραγματικότητα σχετικά με τα τρόφιμα και τα μικρόβια που κρύβονται στην καθημερινή ζωή.

“Τι συμβαίνει όταν μια μύγα κάθεται στο φαγητό σας” είναι το θέμα του ρεπορτάζ. Σύμφωνα με το βίντεο, οι μύγες δεν έχουν δόντια. Τρώνε τα υγρά από κάτι που θυμίζει μύτη ή προβοσκίδα. Όταν κάθονται στο φαγητό, αφήνουν σάλια πάνω του.

Όμως αυτό δεν είναι το πιο ανησυχητικό. Το ζήτημα είναι το πού καθόταν η μύγα πριν προσγειωθεί στο δικό σας φαγητό.

«Οι μύγες απολαμβάνουν πολύ περισσότερο άλλα πράγματα από το φαγητό σας», συνεχίζει το Business Insider, «με κύρια προτίμηση στην κοπριά και το σάπιο κρέας, από τα οποία ενδέχεται να επιφορτιστούν με επιβλαβή και μολυσμένα βακτήρια».

Επίσης, αξίζει να αναφερθεί ότι οι μύγες έχουν τρίχες σε όλο το σώμα τους, κάποιες από τις οποίες μπορεί να κολλήσουν στο φαγητό, αν η μύγα καθίσει πάνω του.

Σκεφτείτε, λοιπόν, το εξής: η μύγα μπορεί να καθίσει στα σκουπίδια και στη συνέχεια να προσγειωθεί στο μεσημεριανό σας γεύμα. Επίσης, οι μύγες είναι υπεύθυνες για τη μετάδοση μέχρι και 65 ασθενειών στους ανθρώπους, όπως η χολέρα, ο τυφοειδή πυρετός, η φυματίωση και η λέπρα.

Έχοντας όλα αυτά υπόψιν, μάλλον πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά αν θέλετε να φάτε το φαγητό στο οποίο έχει καθίσει η μύγα, ή να το παραλείψετε και να παραγγείλετε delivery.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Πλιγούρι με μανιτάρια

Πλιγούρι με μανιτάρια από τον Τάσο Αντωνίου! Μια οικονομική, γευστική και ελαφριά γευστική πρόταση για πλιγούρι που θυμίζει πιλάφι σε πιο υγιεινή εκδοχή.

Σουβλάκια με κους κους

Ένα πεντανόστιμο πιάτο που θα δώσει χρώμα στο τραπέζι σας!

Κριθαράκι με γαρίδες ντομάτα και ούζο

Καλοκαιρινή συνταγή για κριθαράκι ολικής άλεσης με θαλασσινά και άρωμα ούζου!

Περισσότερα άρθρα

4 λόγοι να μαγειρεύετε με ξύλινη κουτάλα αντί για μεταλλική

Για ποιο λόγο είναι καλύτερο να μαγειρεύουμε με ξύλινη κουτάλα αντί για μεταλλική;

Το κόλπο για να ξεφλουδίσετε εύκολα τα αυγά σας

Η σωστή τεχνική για εύκολο ξεφλούδισμα αυγών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ