Να γιατί δεν πρέπει ποτέ να φάτε φαγητό στο οποίο έχει καθίσει μύγα

Να γιατί δεν πρέπει ποτέ να φάτε φαγητό στο οποίο έχει καθίσει μύγα

Μπορεί το καλοκαίρι να είναι η εποχή κατά την οποία οι μύγες επιτίθενται κατά κόρον στην κουζίνα, αλλά αυτό δεν αναιρεί ότι πρέπει να γνωρίζετε κάποιες σχετικά άβολες αλήθειες. Το Business Insider αποκάλυψε σε ενημερωτικό βίντεο την πραγματικότητα σχετικά με τα τρόφιμα και τα μικρόβια που κρύβονται στην καθημερινή ζωή.

“Τι συμβαίνει όταν μια μύγα κάθεται στο φαγητό σας” είναι το θέμα του ρεπορτάζ. Σύμφωνα με το βίντεο, οι μύγες δεν έχουν δόντια. Τρώνε τα υγρά από κάτι που θυμίζει μύτη ή προβοσκίδα. Όταν κάθονται στο φαγητό, αφήνουν σάλια πάνω του.

Όμως αυτό δεν είναι το πιο ανησυχητικό. Το ζήτημα είναι το πού καθόταν η μύγα πριν προσγειωθεί στο δικό σας φαγητό.

«Οι μύγες απολαμβάνουν πολύ περισσότερο άλλα πράγματα από το φαγητό σας», συνεχίζει το Business Insider, «με κύρια προτίμηση στην κοπριά και το σάπιο κρέας, από τα οποία ενδέχεται να επιφορτιστούν με επιβλαβή και μολυσμένα βακτήρια».

Επίσης, αξίζει να αναφερθεί ότι οι μύγες έχουν τρίχες σε όλο το σώμα τους, κάποιες από τις οποίες μπορεί να κολλήσουν στο φαγητό, αν η μύγα καθίσει πάνω του.

Σκεφτείτε, λοιπόν, το εξής: η μύγα μπορεί να καθίσει στα σκουπίδια και στη συνέχεια να προσγειωθεί στο μεσημεριανό σας γεύμα. Επίσης, οι μύγες είναι υπεύθυνες για τη μετάδοση μέχρι και 65 ασθενειών στους ανθρώπους, όπως η χολέρα, ο τυφοειδή πυρετός, η φυματίωση και η λέπρα.

Έχοντας όλα αυτά υπόψιν, μάλλον πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά αν θέλετε να φάτε το φαγητό στο οποίο έχει καθίσει η μύγα, ή να το παραλείψετε και να παραγγείλετε delivery.

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.