Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,
Πόσες φορές δεν έχουμε αναρωτηθεί γιατί το φαγητό στο αεροπλάνο έχει διαφορετική γεύση; Η επιστήμη βρήκε την απάντηση και εξηγεί ότι τις περισσότερες φορές φταίει η πτήση.
Ύστερα από μακροχρόνιες έρευνες, μελετητές εξηγούν ότι η διαφορετική γεύση του φαγητού στο αεροπλάνο οφείλεται στο ότι οι συνθήκες της πτήσης τροποποιούν το φαγητό, αλλά και το αισθητήριο της γεύσης μας. Για την ακρίβεια, αναφέρουν ότι παράγοντες όπως η έλλειψη υγρασίας μέσα στην καμπίνα του αεροπλάνου, τα μικρά ποσοστά πίεσης της καμπίνας που απαιτούνται για ασφαλή πτήση, και ο θόρυβος που επικρατεί κατά τη διάρκεια του ταξιδιού είναι τρεις παράγοντες που επηρεάζουν τη γεύση μας και που ευθύνονται για το γεγονός ότι το φαγητό στο αεροπλάνο είναι σχετικά άνοστο.