Gingerbread μπισκότα με royal icing

Gingerbread μπισκότα με royal icing

Χρόνος προετοιμασίας: 25 minutes

Χρόνος εκτέλεσης: 15 minutes

Μερίδες: 30

Υλικά

Συνταγή & φωτογραφία: Αθηνά Πάνου, Sugarbuzz.gr 


350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1-2 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
115 γρ. βούτυρο κρύο, κομμένο σε κύβους
170 γρ. σκούρα καστανή μαλακή ζάχαρη
1 αυγό
40 γρ. golden syrup
2-3 κ.σ. γάλα

Για το γλάσο:

1 ασπράδι αυγού
250-300 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.σ. χυμός λεμόνι
2-3 κ.σ. νερό

Εκτέλεση

Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, το τζίντζερ και το βούτυρο μέχρι να δημιουργηθεί ένα μείγμα σαν ψιχουλιαστή άμμος. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε 2 αυγά, την καστανή ζάχαρη και το μέλι και τα ρίχνουμε στο στερεό μείγμα. Ανακατεύουμε με τα χέρια και προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα ώστε να δημιουργηθεί η ζύμη. Αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον γάλα. Πλάθουμε τη ζύμη με τα χέρια και την πιέζουμε να πλατύνει.

Τυλίγω τη ζύμη σε μεμβράνη, πιέζοντάς την ελαφρά να πλατύνει (όχι σε μπάλα), και την αφήνουμε για 40 λεπτά στο ψυγείο.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο, την ξετυλίγουμε και την τοποθετούμε στον πάγκο εργασίας. Με τη βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους περίπου 5 χιλιοστών. Με κουπ πατ την κόβουμε στα σχήματα της επιλογής μας. Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, αφήνοντας κενό μεταξύ τους.

Ψήνουμε για 12-15 λεπτά. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν καλά πριν τα διακοσμήσουμε με το γλάσο.

Ετοιμάζουμε το γλάσο royal icing:

Χτυπάμε το ασπράδι από 2 αυγά στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αρχίσει να σχηματίζεται μαρέγκα. Λίγο πριν σφίξει η μαρέγκα προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη άχνη και τον χυμό λεμονιού. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δημιουργηθούν λαμπερές κορυφές. Γεμίζουμε με το γλάσο το κορνέ ζαχαροπλαστικής και σχεδιάζουμε στην επιφάνεια των κρύων μπισκότων. Αν θέλουμε να κάνουμε χρωματιστά σχέδια, αναμειγνύουμε το γλάσο με το χρώμα ζαχαροπλαστικής της επιλογής μας. Αφήνουμε το γλάσο να σταθεί καλά στα μπισκότα για 3-4 ώρες.

https://www.mamapeinao.gr/giortina-mpiskota-me-tzintzer/
Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.