Γιουβέτσι μοσχαράκι που λιώνει στο στόμα από τον Τάσο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Γιουβέτσι μοσχαράκι ζουμερό από τον Τάσο Αντωνίου! Ίσως το ωραιότερο φαγητό που θυμίζει Κυριακή στο σπίτι, με όλη την οικογένεια μαζεμένη γύρω από το τραπέζι. Χυλωμένο και σπυρωτό κριθαράκι που να στέκει τόσο ώστε να νιώθεις κάθε σπυρί στον ουρανίσκο (al dente που λένε και οι Ιταλοί), βουτηγμένο σε μια βελούδινη σάλτσα ντομάτας.  Όσο για το μοσχαράκι; Ζουμερό, μαλακό, λιώνει στο στόμα, σχεδόν μελωμένο και απόλυτα θεϊκό.

Δες αναλυτικά τη συνταγή για γιουβέτσι με τις δοσολογίες των υλικών εδώ.

Ο Τάσος παρουσιάζει τη δική του συνταγή για γιουβέτσι μοσχαράκι ζουμερό σε βίντεο και αποκαλύπτει τα μυστικά για τέλειο γιουβέτσι. Ποια είναι αυτά; Θα σας πούμε μόνο μερικά από αυτά, γιατί τα υπόλοιπα τα αναλύει βήμα βήμα στο βίντεο!

Κάνε εγγραφή στο κανάλι του Mama Peinao TV για να βλέπεις όλες τις νέες μας συνταγές!

Ποια είναι η σωστή αναλογία νερού και κριθαριού; Μια σωστή προσέγγιση στη αναλογία νερού στο κριθαράκι είναι ένα προς τρία. Ένα μέρος δηλαδή ζυμαρικού με τρία μέρη νερού.

Πόσο χρόνο χρειάζεται ψήσιμο το γιουβέτσι; Το γιουβέτσι που μαγειρεύεται στο σκεύος πήλινο χρειάζεται αρκετά περισσότερο χρόνο σε σχέση με το πυρέξ. Μεγάλη προσοχή να δείξετε αν μαγειρέψετε γιουβέτσι σε λεπτό ταψί, γιατί μπορεί να αρπάξει εύκολα το κριθαράκι και να κολλήσει στο σκεύος.

Ποιο είναι το μυστικό για σπυρωτό και όχι λασπωμένο κριθαράκι; Πριν βάλετε το κριθαράκι μέσα στο ταψί, σοτάρετε το ζυμαρικό με λίγο ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι. Με τον τρόπο αυτό αδιαβροχοποιείται και δεν θα λασπώσει το κριθαράκι στο μαγείρεμα.

2 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.