Γιουβέτσι μοσχαράκι ζουμερό

Γιουβέτσι μοσχαράκι ζουμερό

Χρόνος προετοιμασίας: 15 minutes

Χρόνος εκτέλεσης: 1 hour

Μερίδες: 6

Υλικά

1 κιλό βοδινό κρέας μπούτι, κομμένο σε καρέ
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 καρότα τριμμένα
1 φλιτζ. κόκκινο κρασί
2 φλιτζ. χυμός ντομάτας
3-4 κόκκους μπαχάρι
1 λίτρο νερό
1 ζωμό βοδινού
200 γρ. κριθαράκι χοντρό
1/2 φλιτζ. κεφαλοτύρι τριμμένο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C.

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε από όλες τις πλευρές το κρέας. Αποσύρουμε το κρέας από την κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Μόλις μαλακώσει προσθέτουμε τα καρότα και ανακατεύουμε. Μετά από 2 λεπτά βάζουμε το κρέας πίσω στην κατσαρόλα και σβήνουμε με το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε.

Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τον χυμό ντομάτας, τους κόκκους μπαχάρι και τον ζωμό βοδινού. Τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση και μεταφέρουμε το μείγμα σε ταψί. Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε καλά. Κατόπιν ξαναβάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 30 λεπτά ακόμα. Στα τελευταία 5 λεπτά του ψησίματος πασπαλίζουμε το φαγητό με το τριμμένο τυρί και ψήνουμε για λίγα λεπτά ακόμη, για να λιώσει. Σερβίρουμε ζεστό.

https://www.mamapeinao.gr/giouvetsi-mosxaraki-zoumero/
Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.