ΑρχικήΒίντεοΓιουβέτσι μοσχαράκι που λιώνει στο στόμα από τον Τάσο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Γιουβέτσι μοσχαράκι που λιώνει στο στόμα από τον Τάσο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Γιουβέτσι μοσχαράκι ζουμερό από τον Τάσο Αντωνίου! Ίσως το ωραιότερο φαγητό που θυμίζει Κυριακή στο σπίτι, με όλη την οικογένεια μαζεμένη γύρω από το τραπέζι. Χυλωμένο και σπυρωτό κριθαράκι που να στέκει τόσο ώστε να νιώθεις κάθε σπυρί στον ουρανίσκο (al dente που λένε και οι Ιταλοί), βουτηγμένο σε μια βελούδινη σάλτσα ντομάτας.  Όσο για το μοσχαράκι; Ζουμερό, μαλακό, λιώνει στο στόμα, σχεδόν μελωμένο και απόλυτα θεϊκό.

Δες αναλυτικά τη συνταγή για γιουβέτσι με τις δοσολογίες των υλικών εδώ.

Ο Τάσος παρουσιάζει τη δική του συνταγή για γιουβέτσι μοσχαράκι ζουμερό σε βίντεο και αποκαλύπτει τα μυστικά για τέλειο γιουβέτσι. Ποια είναι αυτά; Θα σας πούμε μόνο μερικά από αυτά, γιατί τα υπόλοιπα τα αναλύει βήμα βήμα στο βίντεο!

Κάνε εγγραφή στο κανάλι του Mama Peinao TV για να βλέπεις όλες τις νέες μας συνταγές!

Ποια είναι η σωστή αναλογία νερού και κριθαριού; Μια σωστή προσέγγιση στη αναλογία νερού στο κριθαράκι είναι ένα προς τρία. Ένα μέρος δηλαδή ζυμαρικού με τρία μέρη νερού.

Πόσο χρόνο χρειάζεται ψήσιμο το γιουβέτσι; Το γιουβέτσι που μαγειρεύεται στο σκεύος πήλινο χρειάζεται αρκετά περισσότερο χρόνο σε σχέση με το πυρέξ. Μεγάλη προσοχή να δείξετε αν μαγειρέψετε γιουβέτσι σε λεπτό ταψί, γιατί μπορεί να αρπάξει εύκολα το κριθαράκι και να κολλήσει στο σκεύος.

Ποιο είναι το μυστικό για σπυρωτό και όχι λασπωμένο κριθαράκι; Πριν βάλετε το κριθαράκι μέσα στο ταψί, σοτάρετε το ζυμαρικό με λίγο ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι. Με τον τρόπο αυτό αδιαβροχοποιείται και δεν θα λασπώσει το κριθαράκι στο μαγείρεμα.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Μους γιαουρτιού

Συνταγή για λαχταριστή μους γιαουρτιού με λίγες θερμίδες!

Παγωτό Snickers

Σπιτικό παγωτό Snickers από τον Τάσο Αντωνίου.

Μαρινάδα για χοιρινό σουβλάκι

Μια υπέροχη μαρινάδα για χοιρινό με απίθανη γεύση από εσπεριδοειδή.

Περισσότερα άρθρα

Το πανέξυπνο κόλπο για να ζεσταίνετε δυο πιάτα στον φούρνο μικροκυμάτων

Αυτό είναι το μυστικό για να έχετε διπλάσιο χώρο στον φούρνο μικροκυμάτων και να ζεσταίνετε δυο πιάτα τη φορά!

6 λάθη που κάνετε όταν φτιάχνετε σάλτσα για ζυμαρικά

Αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνετε όταν φτιάχνετε σάλτσα ζυμαρικά. Δείτε πώς θα τα διορθώσετε εύκολα και γρήγορα!

5 είδη κρεμμυδιών και πώς τα μαγειρεύουμε

Κρεμμύδια κίτρινα, κόκκινα ή φρέσκα; Αναλύουμε τα 5 πιο συνηθισμένα είδη κρεμμιδιού και σε ποια φαγητά χρησιμοποιούμε το καθένα!

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ