ΑρχικήΣυνταγέςΜπακαλιάρος Τηγανητός (Fish & chips)

Μπακαλιάρος Τηγανητός (Fish & chips)

Μπακαλιάρος Τηγανητός (Fish & chips). Συνταγη από τον Τάσο Αντωνίου. Φτιάξτε τηγανητό μπακαλιάρο με κουρκούτι μπύρας που δίνει τα πιο χρυσαφένια και τραγανά fish & chips!

Μπακαλιάρος Τηγανητός Συνταγή
Εκτύπωση

Μπακαλιάρος Τηγανητός (Fish & chips)

Μπακαλιάρος Τηγανητός (Fish & chips). Συνταγη από τον Τάσο Αντωνίου. Φτιάξτε τηγανητό μπακαλιάρο με κουρκούτι μπύρας που δίνει τα πιο χρυσαφένια και τραγανά fish & chips!
Πιάτο Κυρίως πιάτα
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Μπακαλιάρος Τηγανητός (Fish & chips)
Προετοιμασία 10 λεπτά
Εκτέλεση 20 λεπτά
Συνολικός χρόνος 30 λεπτά
Μερίδες 3
Θερμίδες 444θερμίδες

Υλικά

  • 300 ml μπύρα παγωμένη
  • 1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
  • 500 γρ. φιλέτο μπακαλιάρου
  • 1/4 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλιτζ. μαγιονέζα
  • 2 κ.σ. sriracha
  • 1 λεμόνι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ετοιμάζουμε το κουρκούτι: Ρίχνουμε το αλεύρι σε μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το αλάτι και την μπίρα και ανακατεύουμε καλά με κουτάλα μέχρι να σχηματιστεί λείος χυλός. Σε κατσαρολάκι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο μέχρι να κάψει. Στο μεταξύ αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα μπακαλιάρου, τα αλευρώνουμε και τα τινάζουμε για να φύγει το περιττό αλεύρι. Τα βουτάμε στο μπολ με το κουρκούτι και τα βάζουμε στο κατσαρολάκι με το καυτό πλέον λάδι. Τηγανίζουμε για περίπου 5 λεπτά. Τα γυρνάμε αρκετές φορές ώστε να χρυσίσουν και από τις δύο πλευρές. Αποσύρουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε τα φιλέτα σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας. Κατόπιν τηγανίζουμε τις πατάτες μέχρι να χρυσίσουν. Τις ακουμπάμε στο πιάτο.
  • Φτιάχνουμε την spicy mayo ανακατεύοντας τη μαγιονέζα με τη Sriracha και λίγο χυμό λεμονιού. Σερβίρουμε αμέσως.

Διαβάστε ακόμη: το τέλειο τσιζκέικ σε 7 βήματα!

Δείτε επίσης: Η καλύτερη συνταγή για πορτοκαλόπιτα

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Μαρμελάδα καρότο

Συνταγή για μαρμελάδα καρότο!

Ντολμαδάκια γιαλαντζί

Ντολμαδάκια γιαλαντζί με αμπελόφυλλα. Γευστική συνταγή για παραδοσιακά ντολμαδάκια με ρύζι και μυρωδικά. Νηστίσιμα ντολμαδάκια, εύκολα και γρήγορα!

Μους σοκολάτας με 2 υλικά

Πανεύκολη μους με 2 υλικά από τον Τάσο Αντωνίου. Δοκίμασε αυτή την εύκολη συνταγή για μους σοκολάτας και σίγουρα θα θέλεις να την απολαμβάνεις συνέχεια!

Περισσότερα άρθρα

Πελτές ντομάτας: το λάθος που κάνεις όταν τον μαγειρεύεις

Πελτές ντομάτας και μαγειρική. Δείτε τι λάθος κάνετε όταν μαγειρεύετε τον πελτέ και πώς θα τον χρησιμοποιήσετε σωστά.

Έξυπνα tips για την κουζίνα

Μερικά tips που θα αλλάξουν μια για πάντα τον τρόπο που τρώτε και μαγειρεύετε (Part 2).

O απίστευτος λόγος που πρέπει να τρώμε τα κουκούτσια από τα καρπούζια!

Ένας ακόμη μύθος καταρρέει: τα κουκούτσια από το καρπούζι κάνουν καλό και δεν πρέπει να τα πετάμε αλλά να τα τρώμε μαζί με τη σάρκα!

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τασο εχεις το μαγικο τροπο να τα κανεις ολα απλα και τελεια! Εισαι και ο καλυτερος με διαφορα. Ουτε πολλα σκευη ουτε πολλες εξυπναδες. Απλα Ελληνικα και νοστιμα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ