ΑρχικήΆρθραΓλυπτά από… τσόφλια αυγών!

Γλυπτά από… τσόφλια αυγών!

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

 

Όταν η τέχνη συναντά το φαγητό το αποτέλεσμα δεν μπορεί πάρα να είναι εντυπωσιακό. Στην περίπτωση του καλλιτέχνη Eggdoodler, τα έργα που δημιουργεί κατάφεραν να αποσπάσουν τον αμέριστο θαυμασμό μας, αφού είναι φιλοτεχνημένα από τσόφλια αυγών. Αυτό που μας εντυπωσίασε είναι ότι τα συγκεκριμένα γλυπτά είναι αρκετά λεπτεπίλεπτα και εξαιρετικά ζωντανά και λεπτομερή.

Φυσικά, ο καλλιτέχνης, που το όνομά του προδίδει με ποια πρώτη ύλη δουλεύει, περνά αρκετές ώρες για να δημιουργήσει το κάθε έργο του, ενώ, όπως ο ίδιος ομολογεί, οι κινήσεις του είναι πολύ προσεχτικές, σχεδόν χειρουργικές ώστε να επιτύχει αυτές τις λεπτομέρειες που καθιστούν τα έργα του πραγματικά αριστουργήματα.

Η τελευταία του δουλειά φέρει τον τίτλο “Αφρική” κι αποτελείται από την δημιουργία διάφορων άγριων ζώων μέσα σε κέλυφος. Ο  Eggdoodler δήλωσε πως για τα συγκεκριμένα γλυπτά αφιέρωσε πάνω από 1000 ώρες, αν και το αποτέλεσμα άξιζε τον κόπο.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Λουκουμάδες με σοκολάτα

Η πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή για λαχταριστούς λουκουμάδες με υπέροχη γκανάς από σοκολάτα μαύρη και λευκή!

Μακαρόνια με σάλτσα ντομάτας (ναπολιτέν)

Μακαρόνια με σάλτσα ντομάτας από τον Τάσο Αντωνίου. Αυτή η σάλτσα είναι ιδανική βάση για μακαρόνια, πίτσα, κεφτέδες και άλλες συνταγές. Η πιο εύκολη μακαρονάδα ναπολιτέν με κόκκινη σάλτσα!

Σοκολατάκια υποβρύχιο

Συνταγή για σοκολατάκια με γεύση βανίλιας υποβρύχιο!

Περισσότερα άρθρα

To μενού του Δεκαπενταύγουστου

Πλούσιες συνταγές για το μενού του Δεκαπενταύγουστου. Παραδοσιακά φαγητά για να ετοιμάσετε ένα αξέχαστο τραπέζι με πεντανόστιμες σπιτικές δημιουργίες για τον Δεκαπενταύγουστο!

Το μυστικό των σεφ για άψογα και πεντανόστιμα μανιτάρια

Πείτε αντίο στα μουλιασμένα μανιτάρια με αυτό το μυστικό για τέλειο μαγείρεμα.

Όσπρια και σπόροι: χρειάζονται μούλιασμα ή όχι;

Τελικά χρειάζονται τα όσπρια μούλιασμα πριν τα μαγειρέψουμε και αν ναι, ποιος είναι ο σωστός τρόπος να τα μουλιάσουμε;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ