ΑρχικήΆρθραΓλυπτά από… τσόφλια αυγών!

Γλυπτά από… τσόφλια αυγών!

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

 

Όταν η τέχνη συναντά το φαγητό το αποτέλεσμα δεν μπορεί πάρα να είναι εντυπωσιακό. Στην περίπτωση του καλλιτέχνη Eggdoodler, τα έργα που δημιουργεί κατάφεραν να αποσπάσουν τον αμέριστο θαυμασμό μας, αφού είναι φιλοτεχνημένα από τσόφλια αυγών. Αυτό που μας εντυπωσίασε είναι ότι τα συγκεκριμένα γλυπτά είναι αρκετά λεπτεπίλεπτα και εξαιρετικά ζωντανά και λεπτομερή.

Φυσικά, ο καλλιτέχνης, που το όνομά του προδίδει με ποια πρώτη ύλη δουλεύει, περνά αρκετές ώρες για να δημιουργήσει το κάθε έργο του, ενώ, όπως ο ίδιος ομολογεί, οι κινήσεις του είναι πολύ προσεχτικές, σχεδόν χειρουργικές ώστε να επιτύχει αυτές τις λεπτομέρειες που καθιστούν τα έργα του πραγματικά αριστουργήματα.

Η τελευταία του δουλειά φέρει τον τίτλο “Αφρική” κι αποτελείται από την δημιουργία διάφορων άγριων ζώων μέσα σε κέλυφος. Ο  Eggdoodler δήλωσε πως για τα συγκεκριμένα γλυπτά αφιέρωσε πάνω από 1000 ώρες, αν και το αποτέλεσμα άξιζε τον κόπο.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Λουκουμάδες με σοκολάτα

Η πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή για λαχταριστούς λουκουμάδες με υπέροχη γκανάς από σοκολάτα μαύρη και λευκή!

Ντοματοκεφτέδες της τεμπέλας

Οι ντοματοκεφτέδες της Σαντορίνης είναι αξεπέραστος μεζές! Συνοδεύονται ιδανικά με σως γιαουρτιού, τηγανητές πατάτες και παγωμένη μπύρα.

Σπιτική μερέντα με 3 υλικά

Άλειμμα κακάο από τον Τάσο Αντωνίου! Ένα υπέροχο άλειμμα με κακάο ιδανικό για να το αλείψετε σε ζεστό ψωμάκι στο πρωινό.

Περισσότερα άρθρα

Τα food trends του 2019 σύμφωνα με το Pinterest

Αυτά είναι τα food trends που θα μαγειρέψουμε και θα μοιραστούμε με τους αγαπημένους μας το 2019.

Τρια υλικά για να πετύχεις τον τέλειο πουρέ πατάτας

Τέλειος πουρές πατάτας, μεταξένιος και βελούδινος χάρη σε αυτά τα 3 υλικά έκπληξη!

Γιατί τρώμε μπακαλιάρο την 25η Μαρτίου;

Το έθιμο του μπακαλιάρου ανήμερα του Ευαγγελισμού έχει ρίζες στο 1821!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ