ΑρχικήΆρθραΓλυπτά από… τσόφλια αυγών!

Γλυπτά από… τσόφλια αυγών!

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

 

Όταν η τέχνη συναντά το φαγητό το αποτέλεσμα δεν μπορεί πάρα να είναι εντυπωσιακό. Στην περίπτωση του καλλιτέχνη Eggdoodler, τα έργα που δημιουργεί κατάφεραν να αποσπάσουν τον αμέριστο θαυμασμό μας, αφού είναι φιλοτεχνημένα από τσόφλια αυγών. Αυτό που μας εντυπωσίασε είναι ότι τα συγκεκριμένα γλυπτά είναι αρκετά λεπτεπίλεπτα και εξαιρετικά ζωντανά και λεπτομερή.

Φυσικά, ο καλλιτέχνης, που το όνομά του προδίδει με ποια πρώτη ύλη δουλεύει, περνά αρκετές ώρες για να δημιουργήσει το κάθε έργο του, ενώ, όπως ο ίδιος ομολογεί, οι κινήσεις του είναι πολύ προσεχτικές, σχεδόν χειρουργικές ώστε να επιτύχει αυτές τις λεπτομέρειες που καθιστούν τα έργα του πραγματικά αριστουργήματα.

Η τελευταία του δουλειά φέρει τον τίτλο “Αφρική” κι αποτελείται από την δημιουργία διάφορων άγριων ζώων μέσα σε κέλυφος. Ο  Eggdoodler δήλωσε πως για τα συγκεκριμένα γλυπτά αφιέρωσε πάνω από 1000 ώρες, αν και το αποτέλεσμα άξιζε τον κόπο.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Croquembouche

To κροκαμπούς είναι μια γαλλική χριστουγεννιάτικη τούρτα φτιαγμένη από σουδάκια και καραμέλα. Η συνταγή θυμίζει χριστουγεννιάτικο δέντρο και θα ενθουσιάσει τους πάντες στο σπίτι!

Μους κέικ σοκολάτας

Μους κέικ σοκολάτας από τον Τάσο Αντωνίου. Aφήστε το υπέροχο αυτό μους κέικ να κρυώσει ελαφρώς αφού το ψήσετε για να ξεχυθεί η σοκολάτα σε κάθε κουταλιά.

Γεμιστοί κολοκυθοανθοί

Συνταγή για γεμιστούς κολοκυθοανθούς με κρούστα!

Περισσότερα άρθρα

5 λάθη που κάνετε με το αντικολλητικό τηγάνι

Χρησιμοποιείτε συχνά αντικολλητικά τηγάνια; Δείτε ποια είναι τα 5 λάθη που κάνετε με το αντικολλητικό τηγάνι σας.

Τέσσερα καλοκαιρινά σνακ που μπορείς να τρως αντί για παγωτό

Θρεπτικά, δροσερά και ισορροπημένα διατροφικά σνακ που θα σε κρατήσουν χορτάτο και γεμάτο ενέργεια!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ