ΑρχικήΆρθραGoût de France / Good France: σήμερα τρώμε γαλλικά!

Goût de France / Good France: σήμερα τρώμε γαλλικά!

Την Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015, 1.300 δείπνα «γαλλικού τύπου» θα προταθούν σε εστιατόρια και πρεσβείες 150 χωρών στις 5 ηπείρους. Η πρώτη αυτή διοργάνωση «Goût de France / Good France» έχει ήδη στεφθεί με επιτυχία με μια κινητοποίηση που ξεπέρασε τις εκτιμήσεις.

Τα εστιατόρια που θα συμμετέχουν θα αποτίσουν φόρο τιμής σε μια κουζίνα ζωντανή, ανοικτή και καινοτόμα, που παραμένει πιστή στις αξίες της: μοίρασμα, ευχαρίστηση, σεβασμός στην καλή διατροφή και τον πλανήτη. 

Εμπνευσμένο από τον γάλλο ξακουστό αρχιμάγειρα Auguste Escoffier, ο οποίος το 1912 ξεκίνησε τα  «Δείπνα του Επίκουρου / Les Dîners d’Épicure » — το ίδιο μενού, την ίδια μέρα, σε πολλές πόλεις του κόσμου και τον μεγαλύτερο αριθμό συνδαιτυμόνων — η πρωτοβουλία Goût de / Good France βασίζεται σε αυτήν την ιδέα και επιθυμεί να συνεταιρίσει εστιατόρια από τις τέσσερεις άκρες της γης.  Στην κινητοποίηση αυτή συμμετέχνουν γνωστά ονόματα της διεθνούς γαστρονομικής σκηνής, όπως οι σεφ Paul Bocuse, Joel Robuchon, o Guy Savoy, ο Raymond Blanc, o Αμερικανός Thomas Keller, ο Ιάπωνας Kiyomo Mikunu, o Γάλλος με έδρα την Κίνα Paul Pairet, η Ιταλίδα Nadia Santini κ.α. 

Στην Αθήνα μενού που αξιοποιούν τη γαλλική μαγειρική παράδοση προτείνουν ο Jean Louis Capsalas στο «Μuseum Cafe-restaurant» του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, ο Γιώργος Στυλιανουδάκης στο «La Terrasse» του «Πεντελικόν», ο Ηλίας Καριότογλου στο «Avenue Bistro & Bar» του «Metropolitan», ο Jean-Charles Metayer στο «Premiere» του «Ιntercontinental», ο Θεοφάνης Στάθης στο «Karavi» του «Sofitel», ο Dominique Perrot στο εστιατόριο του Μουσείου Ακρόπολης, ο Γιώρ­γος Ηλιού στο «Polly Maggoo» και ο Μιλτιάδης Καρούμπας στο Hellenic Chef Club. 

Οι σεφ θα προτείνουν στον χώρο τους ένα μενού «γαλλικού τύπου» με γαλλικό παραδοσιακό απεριτίφ, κρύο ορεκτικό, ζεστό ορεκτικό, ψάρι ή θαλασσινά, κρέας ή πουλερικό, γαλλικό τυρί (ή επιλογή τυριών), ένα σοκολατένιο γλύκισμα, γαλλικά κρασιά και χωνευτικό, παραμένοντας ωστόσο ελεύθεροι να αξιοποιήσουν την δική τους παραδοσιακή/πολιτισμική κουζίνα. Μια κουζίνα προσβάσιμη σε όλους, από τα μπιστρό έως τα καλοστρωμένα τραπέζια, φτιαγμένη με φρέσκα προϊόντα εποχής του τόπου τους, με λιγότερα λιπαρά, σάκχαρα, αλάτι και πρωτεϊνες. Η τιμή του μενού εναπόκειται στην διακριτική ευχέρεια του εστιατορίου και καθένα από αυτά καλείται να καταβάλλει 5% των πωλήσεων σε μια τοπική ΜΚΟ που δραστηριοποιείται στον τομέα του σεβασμού της υγείας και του περιβάλλοντος.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Ραβανί του Τάσου (ρεβανί)

Το πιο νόστιμο, αφράτο και εύκολο ραβανί! Σιροπιάστε το ζεστό ραβανί με κρύο σιρόπι ή το ανάποδο για να πετύχετε το τέλειο γλυκό.

Κέικ γενεθλίων με σοκολάτα

Κέικ γενεθλίων με σοκολάτα από τον Τάσο Αντωνίου. Ένα σπιτικό κέικ σοκολάτα που σερβίρουμε ως γενέθλια τούρτα. Ιδανικό δώρο για τους αγαπημένους σας!

Παγωτό φράουλα

Παγωτό φράουλα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια εύκολη συνταγή για σπιτικό παγωτό με φρέσκιες φράουλες και κρέμα γάλακτος.

Περισσότερα άρθρα

Κουρκούτι για μπακαλιάρο: μάθε τα μυστικά

Από κουρκούτι για μπακαλιάρο τηγανητό πώς πάμε;

6 λάθη που κάνετε όταν φτιάχνετε σάλτσα για ζυμαρικά

Αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνετε όταν φτιάχνετε σάλτσα ζυμαρικά. Δείτε πώς θα τα διορθώσετε εύκολα και γρήγορα!

9 πολύ καλοί λόγοι να φας τώρα αβοκάντο!

Το αβοκάντο είναι ένα νόστιμο φρούτο με πολύ σημαντικά οφέλη για την υγεία και την ομορφιά, χάρη στην υψηλή του περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά και καλά λιπαρά που ενισχύουν τον οργανισμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ