Μετράμε μόλις λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα και ήδη σκεφτόμαστε τις λεπτομέρειες του γιορτινού τραπεζιού! Όταν μάλιστα πρόκειται να μαγειρέψουμε χριστουγεννιάτικες λιχουδιές παρέα με τα πιο αγαπημένα μας πρόσωπα, με τις νέες συσκευές Inspiration Range της Electrolux μπορούμε να νιώθουμε ήσυχοι αφού η προετοιμασία γίνεται εύκολη, γρήγορη και ασφαλής για όλους.
Σήμερα, η Κωνσταντίνα από το blog Sabor θα μας ετοιμάσει χριστουγεννιάτικο χοιρινό φιλέτο με γέμιση από κάστανα. Δείτε τη συνταγή στο video που ακολουθεί και αφήστε το γιορτινό πνεύμα να σας συνεπάρει!
Η Κωνσταντίνα μαγειρεύει Χριστουγεννιάτικο χοιρινό φιλέτο! from Μαμα Πειναω on Vimeo.
Χριστουγεννιάτικο χοιρινό φιλέτο με γέμιση από κάστανα
Υλικά
- 800 γρ. φιλέτο χοιρινό από μπούτι
- 16 κάστανα για τα ρολάκια, βρασμένα και καθαρισμένα
- 12 κάστανα για το γαρνίρισμα, βρασμένα και καθαρισμένα
- 12 φύλλα φρέσκο φασκόμηλο
- 12 κρεμμύδια για το στιφάδο
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- 50 ml μαυροδάφνη
- 150 ml ζωμός κοτόπουλου
- αλάτι, πιπέρι
- 1 κουτ.σούπας βούτυρο
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και τα φύλλα φασκόμηλου.
Αλατοπιπερώνουμε το φιλέτο που έχουμε κόψει σε λωρίδες και αλατοπιπερώνουμε. Φτιάχνουμε τα ρολάκια βάζοντας φασκόμηλο και από ένα κάστανο στο καθένα.
Σε βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε για 4-5 λεπτά τα ρολάκια, τα κρεμμυδάκια και τα υπόλοιπα κάστανα. Σβήνουμε με τη μαυροδάφνη και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Αποσύρουμε τα ρολάκια και αφήνουμε στην άκρη. Προσθέτουμε στο τηγάνι τον ζωμό κοτόπουλου και αφήνουμε να σιγοβράσει η σάλτσα μέχρι να δέσει. Προαιρετικά προσθέτουμε το βούτυρο.
Σερβίρουμε αμέσως συνοδεύοντας με τα κρεμμύδια και τα κάστανα.