Από τον Τάσο Αντώνιου
Το Huracan είναι το πρώτο Nikkei εστιατόριο στα νότια προάστια, και πιο συγκεκριμένα στη Γλυφάδα. Εκεί που βρισκόταν το παλιό μπαρ MoMix δεσπόζει τώρα ένας επιβλητικός, σχεδόν θεατρικά στημένος χώρος όπου πρωταγωνιστούν οι αμυγδαλιές και οι βουκαμβίλιες. Εδώ, ο ευρηματικός σεφ Θάνος Στασινός, με εξειδίκευση στην ιαπωνική-περουβιανή κουζίνα και πολλά ταξίδια στη Λατινική Αμερική για την ανακάλυψη τοπικών υλικών, συνταγών και τεχνικών στις περγαμηνές του, δημιουργεί πιάτα τα οποία υπόσχονται γευστικές εκπλήξεις.

Ξεκινήσαμε το γεύμα μας με ένα ανάλαφρο σεβίτσε λαβράκι. Στη συνέχεια περάσαμε στα nigiri, τα οποία ήταν όλα εξαιρετικά. Μας εξέπληξε πολύ θετικά όταν ο σερβιτόρος μας τόνισε ότι τα συγκεκριμένα πιάτα τρώγονται με τα χέρια, βάζοντας “στο παιχνίδι” και την αφή. Ενθουσιαστήκαμε με το ταρτάρ τόνου και σόγια usukuchi, το nigiri από λαβράκι, ταρτάρ από φοίνικα και κρέμα Amazonica και φυσικά το nigiri με καπνιστό χέλι στιφάδο (!) και κρέμα matcha. Για ακόμη πιο ζωντανή γεύση θάλασσας, προτείνουμε και το nigiri σαρδέλας και umeboshi (ιαπωνικά δαμάσκηνα τουρσί).

Στα ορεκτικά, ξεχωρίζει η gyoza με jamon iberico, καπνιστό μανιτάρι shiitake, μπέικον και σάλτσα dashi ponzu. Πολύ πρωτότυπο σερβίρισμα είχαν τα alternative hot dogs με πικάντικη tempura από πιπεριά Amarillo (επίσης τρώγεται με τα χέρια). Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα περουβιανά folders, δηλαδή τραγανές φωλιές από φύλλο με γέμιση κοκκινιστού κοτόπουλου και πικάντικη ωμή σάλτσα pico de gallo.


Εκτός από την κουζίνα υψηλών προδιαγραφών του Θάνου Στασινού, στο Huracan θα πιεις πολύ ωραία cocktails σε μια υπέροχη ατμόσφαιρα με μουσική που σε ταξιδεύει. Στο σύνολό της, η εμπειρία του Huracan (σ.σ. στα ισπανικά σημαίνει τυφώνας) έρχεται να αναταράξει τον γαστρονομικό χάρτη της Γλυφάδας και αναμφίβολα αξίζει την προσοχή σου.
Info
Huracan, Λεωφόρος Ποσειδώνος 81, Γλυφάδα, τηλ. 2108940080
Τέλειο! Θα πάμε!