ΑρχικήΆρθραHuracan, ένας τυφώνας Nikkei κουζίνας στη Γλυφάδα

Huracan, ένας τυφώνας Nikkei κουζίνας στη Γλυφάδα

Από τον Τάσο Αντώνιου

Το Huracan είναι το πρώτο Nikkei εστιατόριο στα νότια προάστια, και πιο συγκεκριμένα στη Γλυφάδα. Εκεί που βρισκόταν το παλιό μπαρ MoMix δεσπόζει τώρα ένας επιβλητικός, σχεδόν θεατρικά στημένος χώρος όπου πρωταγωνιστούν οι αμυγδαλιές και οι βουκαμβίλιες. Εδώ, ο ευρηματικός σεφ Θάνος Στασινός, με εξειδίκευση στην ιαπωνική-περουβιανή κουζίνα και πολλά ταξίδια στη Λατινική Αμερική για την ανακάλυψη τοπικών υλικών, συνταγών και τεχνικών στις περγαμηνές του, δημιουργεί πιάτα τα οποία υπόσχονται γευστικές εκπλήξεις. 

Ξεκινήσαμε το γεύμα μας με ένα ανάλαφρο σεβίτσε λαβράκι. Στη συνέχεια περάσαμε στα nigiri, τα οποία ήταν όλα εξαιρετικά. Μας εξέπληξε πολύ θετικά όταν ο σερβιτόρος μας τόνισε ότι τα συγκεκριμένα πιάτα τρώγονται με τα χέρια, βάζοντας “στο παιχνίδι” και την αφή. Ενθουσιαστήκαμε με το ταρτάρ τόνου και σόγια usukuchi, το nigiri από λαβράκι, ταρτάρ από φοίνικα και κρέμα Amazonica και φυσικά το nigiri με καπνιστό χέλι στιφάδο (!) και κρέμα matcha. Για ακόμη πιο ζωντανή γεύση θάλασσας, προτείνουμε και το nigiri σαρδέλας και umeboshi (ιαπωνικά δαμάσκηνα τουρσί). 

Στα ορεκτικά, ξεχωρίζει η gyoza με jamon iberico, καπνιστό μανιτάρι shiitake, μπέικον και σάλτσα dashi ponzu. Πολύ πρωτότυπο σερβίρισμα είχαν τα alternative hot dogs με πικάντικη tempura από πιπεριά Amarillo (επίσης τρώγεται με τα χέρια). Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα περουβιανά folders, δηλαδή τραγανές φωλιές από φύλλο με γέμιση κοκκινιστού κοτόπουλου και πικάντικη ωμή σάλτσα pico de gallo. 

Εκτός από την κουζίνα υψηλών προδιαγραφών του Θάνου Στασινού, στο Huracan θα πιεις πολύ ωραία cocktails σε μια υπέροχη ατμόσφαιρα με μουσική που σε ταξιδεύει. Στο σύνολό της, η εμπειρία του Huracan (σ.σ. στα ισπανικά σημαίνει τυφώνας) έρχεται να αναταράξει τον γαστρονομικό χάρτη της Γλυφάδας και αναμφίβολα αξίζει την προσοχή σου.

Info

Huracan, Λεωφόρος Ποσειδώνος 81, Γλυφάδα, τηλ. 2108940080

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Χοιρινό κότσι

Χοιρινό κότσι από τον Τάσο Αντωνίου. Το πιο νόστιμο χοιρινό κότσι με τραγανή κρούστα και ζουμερό κρέας που λιώνει σε κάθε πιρουνιά.

Ρολάκια πίτσας

Πεντανόστιμα ρολάκια πίτσας. Δοκιμάστε σήμερα κιόλας αυτή την υπέροχη πίτσα σε ρολάκια από αφράτη σφολιάτα.

Σπιτική Πίτσα

Η πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή για σπιτική πίτσα. Με αυτή τη ζύμη μπορείς να φτιάξεις όχι μόνο πίτσα σαν κυρίως πιάτο αλλά και γλυκιά πίτσα με σοκολάτα.

Περισσότερα άρθρα

Ο σωστός τρόπος να καταψύξετε σπανάκι

Πώς καταψύχουμε σωστά το σπανάκι; Δείτε τα μυστικά για να μπορείτε να απολαμβάνετε θρεπτικό σπανάκι όλη τη χρονιά!

Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο ή απλό ελαιόλαδο; Να η διαφορά

Μάθετε ποιο ελαιόλαδο πρέπει να χρησιμοποιείτε ανάλογα με τη συνταγή!

Τα 5 λάθη που πρέπει να αποφύγετε όταν μαγειρεύετε πατάτες

Για να σας βοηθήσουμε να πετύχετε τις τέλειες πατάτες κάθε φορά, δείτε τα πέντε κύρια λάθη που πρέπει να αποφύγετε.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ