Η καλύτερη μπαγκέτα του Παρισιού

Από την Άννα Ευθυμίου,

 

Το Παρίσι είναι γνωστό για πολλά πράγματα. Οι foodies όμως το λατρεύουν, εκτός από τα αχνιστά κρουασάν βουτύρου και τις εκπάγλου καλλονής δημιουργίες ζαχαροπλαστικής, για τις λαχταριστές μπαγκέτες! Είτε απλή, είτε tradition, η μπαγκέτα είναι το σήμα κατατεθέν των Παριζιάνων και δεν είναι τυχαίο ότι κάθε χρόνο πραγματοποιείται το Grand Prix de la Baguette ή ελληνιστί διαγωνισμός για το ποια boulangerie φτιάχνει την καλύτερη μπαγκέτα της πόλης.

Βασικά κριτήρια για την ανάδειξη της… κορυφαίας παρισινής μπαγκέτας είναι το ψήσιμο, η γεύση, η κρούστα και η ψίχα του ψωμιού, η μυρωδιά και η διάσταση. Ο φετινός διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 13 Μαρτίου, ενώ τον τίτλο θα διεκδικήσουν 10 boulangeries. Όσο για το έπαθλο, αυτό είναι 4.000€ ενώ ο νικητής θα είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής του μεγάρου των Ηλυσίων Πεδίων και του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας. Μάλιστα ο περσινός νικητής Ridha Khadher, ιδιοκτήτης της boulangerie Au Paradis du Gourmand, αποκάλυψε ότι ο François Hollande θέλει την μπαγκέτα καλοψημένη.

Δείτε τα μυστικά της παραδοσιακής συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί και εμπνευστείτε για γεύσεις με παριζιάνικο αέρα στην Αθήνα!

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.