ΑρχικήΆρθραTo Inyama στη Μύκονο μας μαθαίνει το surf ’n’ turf

To Inyama στη Μύκονο μας μαθαίνει το surf ’n’ turf

Aπό τον Τάσο Αντωνίου,

Ο γευστικός χάρτης της Μυκόνου μόλις απέκτησε μια νέα, ενδιαφέρουσα κουκκίδα με το όνομα Inyama. Στη διάλεκτο των Ζουλού “Inyama” σημαίνει κρέας. Στην πράξη, το Inyama, που βρίσκεται στην πλατεία Αγίας Μονής στη Χώρα Μυκόνου, είναι ένα εστιατόριο διεθνών προδιαγραφών που αξίζει την προσοχή μας για δύο βασικούς λόγους. Αφενός αποτελεί το νέο εγχείρημα του έμπειρου restaurant group Food Fund International, με ιδρυτή τον ελληνικής καταγωγής Costas Tomazos και υπεύθυνo για το Inyama τον Johnny Tomazos, που μετρά 11 επιτυχημένα εστιατόρια σε Νότιο Αφρική, Μέση Ανατολή και Λονδίνο (με ναυαρχίδα το περίφημο The Meat Co.) Αφετέρου, επικεφαλής του εστιατορίου είναι ο Έκτορας Μποτρίνι, ο οποίος ως executive chef δημιούργησε ένα ιδιαίτερο μενού με τη μοναδική πινελιά δημιουργικότητας που τον χαρακτηρίζει. 

Η επιλογή του ονόματος του εστιατορίου δεν είναι καθόλου τυχαία – το Inyama αναλαμβάνει να μας μυήσει στον μαγικό κόσμο του surf ’n’ turf, δηλαδή πιάτα που συνδυάζουν κρεατικά και ψαρικά. Υψηλής ποιότητας κρέατα από την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, ωριμασμένα για 150 μέρες, για το turf κομμάτι και διαμάντια της αιγαιοπελαγίτικης θάλασσας για την surf πλευρά του μενού συνυπάρχουν αρμονικά και ενθουσιάζουν τους ουρανίσκους. Όλα αυτά σε έναν προσεγμένο, φιλόξενο χώρο όπου κυριαρχούν οι γήινες αποχρώσεις και το μυκονιάτικο αεράκι φυσάει απαλά όσο απολαμβάνουμε το φαγητό και το ποτό μας.

Εμείς δοκιμάσαμε το μενού και σας προτείνουμε το Smoked Beef Carpaccio (με κύβους καρπουζιού & σφαίρες καπνιστού τυριού), την Inyama Greek Salad (με πάστα λιαστής ντομάτας και ευρηματικά σερβιρισμένη σε γλαστράκι), το Shrimp Kataifi (γαρίδες τυλιγμένες με φύλλο καταΐφι, σάλτσα φράουλας & βότανα), το Swordfish Steak (φιλέτο ξιφία με κους κους & ρατατούιγ), το Cowboy Steak και την Picanha με εκλεκτό κρέας Αυστραλίας. Ξεχωρίζουν επίσης τα burgers, με  πρωτοστάτη το burger tuna με συνοδεία σαλάτα noodles. Όσον αφορά το επιδόρπιο, δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο το παγωτό από κατσικίσιο τυρί μαρμελάδα ντομάτας και κρέμα λεμονιού. Οι πιο τολμηροί θα επιλέξουν το πρωτότυπο τιραμισού με μους μελιτζάνας.

Τα ηνία της κουζίνας για το καλοκαίρι έχει αναλάβει ο Θοδωρής Ρουβάς, sous chef και στενός συνεργάτης του Έκτορα Μποτρίνι, κι εμείς είμαστε βέβαιοι ότι το Inyama θα εξελιχθεί σε απαραίτητο σταθμό για τους κρεατοφάγους (και όχι μόνο) που θα βρεθούν στη Μύκονο.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Νηστίσιμη μακαρονάδα με σάλτσα ταχίνι

Υπέροχη νηστίσιμη μακαρονάδα με λαχανικά & σάλτσα από ταχίνι που θα φτιάξετε σε 15 μόνο λεπτά.

Τάρτα με ντομάτα

Εύκολη και εντυπωσιακή τάρτα με ντομάτα, κατσικίσιο τυρί σε τραγανή σφολιάτα.

Γαρίδες σαγανάκι με φέτα

Γαρίδες σαγανάκι με φέτα από τον Τάσο Αντωνίου. Μάθετε πώς θα φτιάξετε εύκολα ένα από τα πλέον καλοκαιρινά φαγητά στην πιο λαχταριστή του εκδοχή!...

Περισσότερα άρθρα

Η ιστορία της τούρτας Μπλακ Φορεστ

Μάθετε την ιστορία για την τούρτα Μπλακ Φορεστ και φυσικά την καλύτερη συνταγή για το υπέροχο αυτό γλυκό!

Ο σωστός τρόπος αποθήκευσης του πελτέ ντομάτας

Βρήκαμε τους δυο τρόπους για να συντηρήσετε τον πελτέ ντομάτας για μήνες!

10 εντυπωσιακά συνοδευτικά για το γιορτινό τραπέζι

Συνοδευτικά για το γιορτινό τραπέζι που συνδυάζονται αρμονικά με το μενού, εντυπωσιάζουν και αναδεικνύουν τα κυρίως πιάτα με τον καλύτερο τρόπο!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ