Aπό τον Τάσο Αντωνίου,
Ο γευστικός χάρτης της Μυκόνου μόλις απέκτησε μια νέα, ενδιαφέρουσα κουκκίδα με το όνομα Inyama. Στη διάλεκτο των Ζουλού “Inyama” σημαίνει κρέας. Στην πράξη, το Inyama, που βρίσκεται στην πλατεία Αγίας Μονής στη Χώρα Μυκόνου, είναι ένα εστιατόριο διεθνών προδιαγραφών που αξίζει την προσοχή μας για δύο βασικούς λόγους. Αφενός αποτελεί το νέο εγχείρημα του έμπειρου restaurant group Food Fund International, με ιδρυτή τον ελληνικής καταγωγής Costas Tomazos και υπεύθυνo για το Inyama τον Johnny Tomazos, που μετρά 11 επιτυχημένα εστιατόρια σε Νότιο Αφρική, Μέση Ανατολή και Λονδίνο (με ναυαρχίδα το περίφημο The Meat Co.) Αφετέρου, επικεφαλής του εστιατορίου είναι ο Έκτορας Μποτρίνι, ο οποίος ως executive chef δημιούργησε ένα ιδιαίτερο μενού με τη μοναδική πινελιά δημιουργικότητας που τον χαρακτηρίζει.
Η επιλογή του ονόματος του εστιατορίου δεν είναι καθόλου τυχαία – το Inyama αναλαμβάνει να μας μυήσει στον μαγικό κόσμο του surf ’n’ turf, δηλαδή πιάτα που συνδυάζουν κρεατικά και ψαρικά. Υψηλής ποιότητας κρέατα από την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, ωριμασμένα για 150 μέρες, για το turf κομμάτι και διαμάντια της αιγαιοπελαγίτικης θάλασσας για την surf πλευρά του μενού συνυπάρχουν αρμονικά και ενθουσιάζουν τους ουρανίσκους. Όλα αυτά σε έναν προσεγμένο, φιλόξενο χώρο όπου κυριαρχούν οι γήινες αποχρώσεις και το μυκονιάτικο αεράκι φυσάει απαλά όσο απολαμβάνουμε το φαγητό και το ποτό μας.
Εμείς δοκιμάσαμε το μενού και σας προτείνουμε το Smoked Beef Carpaccio (με κύβους καρπουζιού & σφαίρες καπνιστού τυριού), την Inyama Greek Salad (με πάστα λιαστής ντομάτας και ευρηματικά σερβιρισμένη σε γλαστράκι), το Shrimp Kataifi (γαρίδες τυλιγμένες με φύλλο καταΐφι, σάλτσα φράουλας & βότανα), το Swordfish Steak (φιλέτο ξιφία με κους κους & ρατατούιγ), το Cowboy Steak και την Picanha με εκλεκτό κρέας Αυστραλίας. Ξεχωρίζουν επίσης τα burgers, με πρωτοστάτη το burger tuna με συνοδεία σαλάτα noodles. Όσον αφορά το επιδόρπιο, δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο το παγωτό από κατσικίσιο τυρί μαρμελάδα ντομάτας και κρέμα λεμονιού. Οι πιο τολμηροί θα επιλέξουν το πρωτότυπο τιραμισού με μους μελιτζάνας.
Τα ηνία της κουζίνας για το καλοκαίρι έχει αναλάβει ο Θοδωρής Ρουβάς, sous chef και στενός συνεργάτης του Έκτορα Μποτρίνι, κι εμείς είμαστε βέβαιοι ότι το Inyama θα εξελιχθεί σε απαραίτητο σταθμό για τους κρεατοφάγους (και όχι μόνο) που θα βρεθούν στη Μύκονο.