ΑρχικήΆρθραJamie’s Comfort Food

Από τη Μαρία Αϊβαλιώτη,

Ο Jamie Oliver είναι ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους και ταλαντούχους σεφ παγκοσμίως, ιδιοκτήτης αρκετών εστιατορίων, συγγραφέας πολλών κι επιτυχημένων βιβλίων μαγειρικής και κυρίως εκείνος που έπεισε τους συμπατριώτες του Βρετανούς ότι η μαγειρική είναι για όλους χάρη στις τηλεοπτικές του εκπομπές και τις συνταγές που δημιουργεί, και που πρωτοστατεί, μέσω της δράσης που δημιούργησε, της Food Revolution Day, στο να κατανοήσουμε όλοι μας την αναγκαιότητα του να τρώμε σωστά και ποιοτικά. O Jamie Oliver είναι χαρισματικός και τρομερός επαγγελματίας, με απόλυτη συγκέντρωση σε αυτό που κάνει και είμαστε ιδιαίτερως υπερήφανοι που το Μαμα Πειναω και ο Τάσος τον συνάντησαν και μαγείρεψαν μαζί του.

Ως θαυμαστές του, όπως καταλάβατε, φτιάχνουμε διάφορες συνταγές που προτείνει, παρακολουθούμε τις εκπομπές του κι ενημερωνόμαστε για τα νέα επιχειρηματικά του εγχειρήματα. Και βέβαια ενθουσιαστήκαμε όταν μάθαμε ότι το νέο του βιβλίο με τον τίτλο Jamie’s Comfort Food βρίσκεται πλέον στις προθήκες των βιβλιοπωλείων. Στo Jamie’s Comfort Food, ο Oliver παρουσιάζει και προτείνει συνταγές που μας πηγαίνουν πίσω στα παιδικά μας χρόνια, που μας ξυπνούν μνήμες και που αναφέρονται σε ξεχασμένες, ίσως, μαγειρικές συνήθειες. Ο ίδιος λέει πως οι 100 συνταγές, που θα βρούμε στο νέο του βιβλίο, δεν είναι σχεδιασμένες για το καθημερινό και τυπικό τραπέζι, αλλά είναι συνταγές που θα μαγειρέψουμε για τα αγαπημένα μας πρόσωπα το σαββατοκύριακο ή σε μια ιδιαίτερη περίσταση, για να τους δείξουμε την αγάπη μας και για να τους περιποιηθούμε.

Το βιβλίο είναι διαθέσιμο και στο διαδίκτυο, ενώ από την 1η Σεπτέμβριου ξεκίνησε στο βρετανικό τηλεοπτικό κανάλι Channel 4 η νέα εκπομπή μαγειρικής του Jamie Oliver με τον ίδιο ακριβώς τίτλο που ουσιαστικά συμπληρώνει το νέο του συγγραφικό έργο.

Για να αγοράσετε το βιβλίο, κάντε κλικ εδώ.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Γαλλική βασιλόπιτα ή galette des rois

Συνταγή για galette des rois, η παραδοσιακή γαλλική βασιλόπιτα από σφολιάτα!

Σαλάτα με φακές, παντζάρι και βαλεριάνα

Συνταγή για σαλάτα με φακές, παντζάρι και βαλεριάνα. Ένας συνδυασμός που θα σας ξετρελάνει και είναι τέλειο συνοδευτικό για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Καλοκαιρινή μακαρονάδα λιγκουίνι µε τόνο, κάππαρη & ούζο

Συνταγή για λιγκουίνι µε φρέσκο τόνο, κάππαρη και ούζο!

Περισσότερα άρθρα

Ακουαφάμπα: το vegan superfood & υποκάταστατο αυγών, φτιάχνεται από ρεβύθια!

Το ακουαφάμπα είναι υποκατάστατο του αυγού, δε λείπει από καμία κουζίνα των vegans, έχει τεράστια διατροφική αξία και παράγεται από τα ρεβύθια!

Το μενού του Αγίου Βαλεντίνου

Συνταγές και γευστικές προτάσεις για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου! Δημιουργήστε τα πιο νόστιμα πιάτα με αυτό το ιδιαίτερο μενού του Αγίου Βαλεντίνου.

Πώς μαγειρεύεται η κινόα

Μάθετε για την κινόα, τη νέα άφιξη στα superfoods και δείτε μία εύκολη συνταγή για σαλάτα με κινόα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ