Καλοκαιρινή μακαρονάδα

Μια συνταγή που μοσχομυρίζει καλοκαίρι! Αν δεν βρείτε ξινομυζήθρα, αντικαταστήστε τη με κάποιο μαλακό τυρί με λίγα λιπαρά όπως τσαλαφούτι.

Προετοιμασία: 5 λεπτά

Μαγείρεμα: 30 λεπτά

Μερίδες: 5

Καλοκαιρινή μακαρονάδα

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σοτάρουμε το σκόρδο για 1 λεπτό. Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα και σοτάρουμε για 5-6 λεπτά να μαραθούν. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνουμε. Κατόπιν προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο βασιλικό και το δυόσμο. 

Παράλληλα βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Χωρίς να τα σουρώσουμε, τα μεταφέρυομε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε 1/2 φλιτζάνι νερό από αυτό που έβρασαν τα ζυμαρικά. Αφήνουμε να βράσουν για 2 λεπτά όλα μαζί. Σερβίρουμε τη μακαρονάδα αμέσως και πασπαλίζουμε με ξινομυζήθρα (προαιρετικά).