ΑρχικήΣυνταγέςΚαλτσόνε με σπανάκι
Εκτύπωση

Καλτσόνε με σπανάκι

Πιάτο Κυρίως πιάτα
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Καλτσόνε με σπανάκι
Προετοιμασία 10 λεπτά
Εκτέλεση 10 λεπτά
Συνολικός χρόνος 20 λεπτά
Μερίδες 4
Θερμίδες 445θερμίδες

Υλικά

  • Για τη ζύμη

Εκτέλεση

  • Για τη ζύμη:
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και πλάθουμε τη ζύμη σε αλυρωμένο πάγκο, προσθέτοντας παράλληλα χλιαρό νερό όσο ζυμώνουμε. Όταν η ζύμη μας μαλακώσει και δεν κολλάει, την βάζουμε σε μια μικρή λεκάνη, σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε στην άκρη για μία ώρα.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 270οC.
  • Για τη γέμιση:
  • Σε μεσαία κατσαρόλα γεμάτη κατά τα 3/4 με νερό μαγειρεύουμε το σπανάκι σε μέτρια φωτιά. Όταν βράσει το νερό, στραγγίζουμε το σπανάκι και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  • Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατεύουμε το σπανάκι με το γιαούρτι και το τυρί κρέμα και αφήνουμε στην άκρη.
  • Ετοιμάζουμε τα καλτσόνε. Χωρίζουμε τη ζύμη στα 2 και με ένα πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε στρογυλό σχήμα. Γεμίζουμε τη μισή πλευρά της ζύμης με το σπανάκι, ρίχνουμε την τριμμένη μοτσαρέλα, το κουκουνάρι και λίγο ελαιόλαδο. Σκεπάζουμε με την υπόλοιπη ζύμη ώστε να σχηματιστεί ένα μισοφέγγαρο και με ένα πιρούνι πατάμε τις άκρες ώστε να κλείσει τελείως.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Μελομακάρονα του Τάσου

Αξέχαστα μελομακάρονα, μελωμένα, αφράτα και τραγανά. Φτιάξτε αυτή τη συνταγή για μελομακάρονα του Τάσου και όλοι θα γλείγουν τ δάχτυλά τους!

Κοτόπουλο λεμονάτο με ρύζι

Κοτόπουλο λεμονάτο με ρύζι από τον Τάσο Αντωνίου. Μια απολαυστική μαμαδίστικη συνταγή με λεμονάτη γεύση, εύκολη, γρήγορη, ιδανική για τις καθημερινές ή το κυριακάτικο τραπέζι.

Φακές με λουκάνικα

Συνταγή για χωριάτικα λουκάνικα με πικάντικες φακές!

Περισσότερα άρθρα

Πώς φτιάχνεται το σπιτικό σαλέπι ρόφημα

Η ιστορία και η συνταγή για σαλέπι, το ρόφημα βάλσαμο για τις κρύες μέρες του χειμώνα!

Γιατί δεν πρέπει να ξεπαγώνουμε την μπριζόλα πριν την μαγειρέψουμε;

Μάθετε γιατί δεν πρέπει να ξεπαγώνουμε την μπριζόλα για να την μαγειρέψουμε και για ποιο λόγο χάνεται η όλη η γεύση εξαιτίας της απόψυξης.

Πώς θα φτιάξετε το τέλειο φαλάφελ;

Φτιάξτε αυθεντικά φαλάφελ από την Ανατολή στο σπίτι σας με αυτά τα μικρά μυστικά και tips.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ