ΑρχικήΆρθραΑυτό είναι το καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο για το 2019

Αυτό είναι το καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο για το 2019

Η τελετή για τα 50 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου πραγματοποιήθηκε προ ολίγων ημέρών στη Σιγακαπούρη, ενώ οι περισσότεροι φανατικοί του γαστρονομικού θεσμού παρακολουθούσαν με κομμένη την ανάσα εάν το φαβορί Osteria Francescana του Massimo Bottura θα ήταν για άλλη μια χρονιά το κορυφαία εστιατόριο του κόσμου.

Kριτές του θεσμού ήταν μεταξύ άλλων σεφ, γευσιγνώστες και επαγγελματίες της εστίασης. Το χρυσό μετάλλιο ή αλλιώς τον περιζήτητο τίτλο του καλύτερου εστιατορίου παγκοσμίως κατέκτησε το βραβευμένο με 3 αστέρια Michelin Mirazur, που βρίσκεται στην πόλη Μεντόν στη νότια Γαλλία. Είναι η πρώτη φορά που εστιατόριο στη Γαλλία κατακτά την πρώτη θέση στον περιζήτητο αυτό θεσμό με ιστορία 18 χρόνων.

Δεύτερο αναδείχθηκε το Noma που άνοιξε ξανά στην Κοπεγχάγη με τον Rene Redzepi ως εμπνευστή και head chef, ενώ το Asador Etxebarri του Victor Arguinzoniz στην Ισπανία ολοκληρώνει την Top 3 ελίτ στον χώρο της εστίασης παγκοσμίως. 

Και φέτος δεν συγκαταλέχθηκε κανένα ελληνικό εστιατόριο τόσο στη λίστα των 50 όσο και των 100 καλύτερων εστιατορίων παγκοσμίως. 

Ακολουθεί αναλυτικά η λίστα με τα 50 καλύτερα εστιατόρια στον κόσμο.

  1. Mirazur – Μεντόν, Γαλλία
  2. Noma – Κοπεγχάγη, Δανία
  3. Asador Etxebarri – Άσπε, Ισπανία
  4. Gaggan – Μπανγκόγκ, Ταϊλάνδη
  5. Geranium – Κοπεγχάγη, Δανία
  6. Central – Λίμα, Περού
  7. Mugaritz – Σαν Σεμπαστιάν, Ισπανία
  8. Arpège – Παρίσι, Γαλλία
  9. Disfrutar – Βαρκελώνη, Ισπανία
  10. Maido – Λίμα, Περού
  11. Den – Τόκιο, Ιαπωνία
  12. Pujol – Πόλη του Μεξικό, Μεξικό
  13. White Rabbit – Μόσχα, Ρωσία
  14. Azurmendi – Λαραμπέτζου, Ισπανία
  15. Septime – Παρίσι, Γαλλία
  16. Alain Ducasse au Plaza Athenee – Παρίσι, Γαλλία
  17. Steirereck – Βιέννη, Αυστρία
  18. Odette – Σιγκαπούρη
  19. Twins Garden – Μόσχα, Ρωσία
  20. Tickets – Βαρκελώνη, Ισπανία
  21. Frantzen – Στοκχόλμη, Σουηδία
  22. Narisawa – Τόκιο, Ιαπωνία
  23. Cosme – Νέα Υόρκη, ΗΠΑ
  24. Quintonil – Πόλη του Μεξικό, Μεξικό
  25. Alléno Paris au Pavillon Ledoyen – Παρίσι, Γαλλία
  26. Borago – Σαντιάγκο, Χιλή
  27. The Clove Club – Λονδίνο, Αγγλία
  28. Blue Hill at Stone Barns – Νέα Υόρκη, ΗΠΑ
  29. Piazza Duomo – Άλμπα, Ιταλία
  30. Elkano – Χετάρια, Ισπανία
  31. Le Calandre – Ρουμπάνο, Ιταλία
  32. Nerua Guggenheim – Μπιλμπάο, Ισπανία
  33. Lyle’s – Λονδίνο, Αγγλία
  34. Don Julio – Μπουένος Άιρες, Αργεντινή
  35. Atelier Crenn – Σαν Φρανσίσκο, ΗΠΑ
  36. Le Bernardin – Νέα Υόρκη, ΗΠΑ
  37. Alinea – Σικάγο, ΗΠΑ
  38. Hisa Franko – Κόμπαριντ, Σλοβενία
  39. A Casa do Porco – Σάο Πάουλο, Βραζιλία
  40. Tim Raue – Βερολίνο, Γερμανία
  41. The Chairman – Χονγκ Κονγκ, Κίνα
  42. Belcanto – Λισαβόνα, Πορτογαλία
  43. Hof Van Cleve – Κράιζεμ, Βέλγιο
  44. The Test Kitchen – Κέιπ Τάουν, Νότια Αφρική
  45. Suhring – Μπανγκόγκ, Ταϊλάνδη
  46. De Librije – Τσβόλε, Ολλανδία
  47. Benu – Σαν Φρανσίσκο, ΗΠΑ
  48. Ultraviolet – Σανγκάη, Κίνα
  49. Leo – Μπογκοτά, Κολομβία
  50. Schauenstein – Φίρστεναου, Ελβετία

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Μακαρονάδα ταλιολίνι με αγκινάρες, ζαμπόν και μανιτάρια

Μακαρονάδα με ζαμπόν και αγκινάρες από τον Τάσο Αντωνίου! Φτιάξτε αυτήν την εύκολη μακαρονάδα με τις ανοιξιάτικες αγκινάρες και εμπλουτίστε τη με ζαμπόν, μανιτάρια και την εύκολη σάλτσα παρμεζάνας που σας προτείνω.

Μοχίτο (mojito)

Η αυθεντική συνταγή για μοχίτο (mojito)!

Κρέμα λεμονιού με 4 υλικά

Κρέμα λεμονιού σαν μους με 4 μόνο υλικά. Ένα νόστιμο γλυκό που θα ξετρελάνει τα πλήθη με την ευκολία και τη θεϊκή γεύση της!

Περισσότερα άρθρα

4 είδη μουστάρδας που πρέπει να χρησιμοποιείτε στις συνταγές σας

Ποια μουστάρδα να επιλέξετε με κάθε συνταγή; Απαλή, πικάντικη, Dijon, με σπόρους, βρείτε ποια ταιριάζει ιδανικά σε κάθε πιάτο.

9 μοναδικοί μεζέδες για την μπύρα σου!

Μεζέδες για μπύρα και ακαταμάχητες συνταγές για να απολαύσετε το αγαπημένο σας ποτό κάθε εποχή, με την υπογραφή του Τάσου Αντωνίου!

Πώς διαλέγουμε και ξαλμυρίζουμε τον μπακαλιάρο

Όλα τα μυστικά για το ξαλμύρισμα και το σωστό μαγείρεμα του μπακαλάρου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ