Δύο καντίνες κερδίζουν αστέρι Michelin!

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

Το ποιοτικό φαγητό μπορεί να το απολαύσει κανείς παντού, σε ένα ακριβό εστιατόριο, σε μια παραδοσιακή ταβέρνα ακόμα και σε μια καντίνα που σερβίρει street food ή “βρώμικο” όπως μας αρέσει να το αποκαλούμε. Την πεποίθηση αυτή ασπάζονται απόλυτα οι διοργανωτές κι οι κριτές των περίφημων βραβείων Michelin κι έτσι βράβευσαν με ένα αστέρι τις καντίνες Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice and Noodle και  Hill Street Tai Hwa Pork Noodle που βρίσκονται σε έναν κεντρικό δρόμο της Σιγκαπούρης. Η βράβευσή τους δεν ήταν μια εύκολη υπόθεση, αφού στη Σιγκαπούρη υπάρχουν 6.000 καντίνες που πωλούν τοπικές λιχουδιές.

Ο ιδιοκτήτης και μάγειρας της καντίνας Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice and Noodle Chan Hon Meng, δήλωσε ότι έμεινε έκπληκτος όταν οι διοργανωτές των βραβείων Michelin του τηλεφώνησαν για να του ανακοινώσουν το ευχάριστο νέο και να τον ενημερώσουυν για την ημερομηνία βράβευσής του. Ο Chan Hon Meng, που βρίσκεται στις κουζίνες για πάνω από 35 χρόνια, δεν πίστευε ποτέ ότι οι κριτές θα δοκίμαζαν και το απλό, καθημερινό φαγητό που σερβίρει μια καντίνα και μάλιστα θα το βράβευαν. Στην αρχή, εξομολογήθηκε, θεώρησε ότι είναι κάποια φάρσα, όμως οι υπεύθυνοι τον καθησύχασαν λέγοντάς του ότι κρίνουν μόνο το φαγητό και όχι την τοποθεσία ή το περιβάλλον ενός εστιατορίου. Η καντίνα του Chan Hon Meng βρίσκεται στην συνοικία Chinatown της Σιγκαπούρης και η σπεσιαλιτέ του είναι τα πιάτα με κοτόπουλο. Μάλιστα, ένα πιάτο με κοτόπουλο με σόγια και ρύζι κοστίζει μόνο δύο δολάρια και είναι το πιο φθηνό γεύμα με αστέρι Michelin που μπορεί να απολαύσει κανείς παγκοσμίως.  

Ο 51 ετών μάγειρας δουλεύει 17 ώρες την ημέρα, πουλά πάνω από 180 κοτόπουλα και 150 μερίδες φαγητό την ημέρα, ενώ οι τουρίστες κάνουν ουρά για να δοκιμάσουν τη σπεσιαλιτέ του. Η βράβευση των δύο καντινών αποδεικνύει πως η ποιότητα και τη νοστιμιά του απλού και παραδοσιακού φαγητού και μάλιστα σε πολύ χαμηλή τιμή δεν είναι ένα άπιαστο όνειρο, ενώ καθιστά τη Σιγκαπούρη έναν από τους γαστρονομικούς παράδεισους παγκοσμίως αφού 29 εστιατόρια βραβεύθηκαν φέτος  με αστέρια Michelin.

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.