Κατασκευή: πώς θα φτιάξω υπέροχο μπολ από σπάγκο

Από την Μαίρη Βλάχου,

Ανανεώστε το σπίτι με μια υπέροχη κατασκευή! Ένα μπολ φτιαγμένο από σπάγκο, το οποίο μπορείτε να φτιάξετε πάρα πολύ εύκολα με τη διαδικασία που σας προτείνουμε, είναι η ιδανική αφορμή για να καλωσορίσετε την άνοιξη με χαρούμενο και δημιουργικό τρόπο. Τέλειο για να στολίσετε φρούτα, κεριά και λουλούδια στο σπίτι!

Υλικά

  • Σπάγκο (όσο πιο χοντρή τόσο καλύτερα)
  • Κόλλα/σκληρυντικό υφάσματος (Θα το βρείτε σε καταστήματα με είδη για κατασκευές και χόμπι. 
  • Ένα οποιοδήποτε στρογγυλό μπολ/σκεύος για καλούπι και άλλο ένα για να βουτήξετε το ύφασμα στην κόλλα. Ανάλογα με τον τύπο του καλουπιού που θα χρησιμοποιήσετε, θα δώσετε στις κατασκευές αυτές όποιο σχήμα και μέγεθος θέλετε.
  • Διάφανη μεμβράνη τροφίμων

Διαδικασία

Αραιώστε ελαφρώς μια ποσότητα κόλλας με λίγο νερό σε ένα παλιό μπολ που δεν χρησιμοποιείτε και βουτήξτε μέσα τον σπάγκο, έτσι ώστε να ποτίσει και να απορροφήσει όσο περισσότερη κόλλα.

Τοποθετήστε ανάποδα το μπολ που θα χρησιμοποιήσετε για καλούπι, καλύψτε το με τη διαφανή μεμβράνη και απλώστε πάνω του τον ποτισμένο στην κόλλα σπάγκο, ισιώνοντας ή τσαλακώνοντας όπου χρειάζεται και δίνοντάς του ακριβώς το σχήμα που προτιμάτε. Θυμηθείτε ότι όταν στεγνώσει δεν θα μπορείτε πλέον να αλλάξετε την μορφή που θα έχει πάρει.

Όταν βεβαιωθείτε ότι έχει στεγνώσει εντελώς, γυρίστε το καλούπι και τραβήξτε από πάνω του το καινούργιο σας μπολ από κορδέλα. Αφού στεγνώσει εντελώς ο σπάγκος μπορείτε να βάψετε το διακοσμητικό μπολ σας με μπογιά σε σπρέι σε όποια απόχρωση θέλετε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.