Αλμυρό κέικ με κολοκυθάκι και μοτσαρέλα

Αλμυρό κέικ με κολοκυθάκι

Αλμυρό κέικ με κολοκυθάκι και μοτσαρέλα! Μια λαχταριστή συνταγή. 

Αλμυρό κέικ με κολοκυθάκι

Φανταστικό αλμυρό κέικ με κολοκυθάκι και μοτσαρέλα

5 from 1 vote
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1 ώρα
ΣΥΝΟΛΟ 1 ώρα 10 λεπτά
ΓΕΥΜΑ Ορεκτικά
ΚΟΥΖΙΝΑ Διεθνής
ΜΕΡΙΔΕΣ 4
ΘΕΡΜΙΔΕΣ 323 θερμίδες

ΥΛΙΚΑ
  


  • 1 κολοκυθάκι
    400 γραμ.
    1 μπάλα μοτσαρέλα
    1 κ.σ. ξερά φύλλα μέντας
    10 γραμ. αλεύρι μαλακό
    1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ 
    2 αυγά

    10ml. γάλα με πλήρη λιπαρά
    100ml. ελαιόλαδο
    αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180oC. Ξεπλένουμε καλά τo κολοκυθάκι και το κόβουμε σε μικρά κυβάκια. Με το μίξερ χειρός χτυπάμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τα αυγά, το γάλα, το ελαιόλαδο και τα φύλλα μέντας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα, για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε το κολοκυθάκι και την μοτσαρέλα σε κομμάτια και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Μεταφέρουμε το μείγμα σε αλευρωμένη και βουτυρωμένη μακρόστενη φόρμα για κέικ και ψήνουμε για 1 ώρα, μέχρι να ψηθεί καλά το κέικ.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε σε αυτή τη συνταγή για αλμυρό κέικ τη μοτσαρέλα με ανθότυρο ή μαστέλο Χίου.
ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ αλμυρό κέικ με κολοκυθάκι και μοτσαρέλα

Δείτε επίσης: Συνταγή για το τέλειο Μπανόφι

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.