Aπό τον Τάσο Αντωνίου,
Συνδυάζει τη γαλλική δεξιοτεχνία με την αμερικάνικη larger than life κουλτούρα φαγητού. Μία εμπειρία fine dining στην καρδιά της Αθήνας με γνωστές πλέον συνταγές ενός τυπικού αμερικάνικου brunch αλλά και εκλεπτυσμένα αρτοποιήματα που θα βρεις σε μία παρισινή boulangerie. Ο λόγος για το brunch του New Taste, του εστιατορίου του ξενοδοχείου New Hotel, το οποίο φημολογείται ότι έχει γίνει κυριακάτικη συνήθεια πριν ή μετά τη βόλτα στην Πλάκα. Εμείς το δοκιμάσαμε και σου προτείνουμε τις γεύσεις που ξεχωρίσαμε.
Αν πρέπει να δοκιμάσεις ένα πράγμα στο New Taste, αυτά είναι σίγουρα τα νόστιμα ψωμιά, κρουασάν και σφολιατοειδή που παρασκευάζει η ομάδα του bakery μπροστά σου στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο εστιατόριο. Μας άρεσε πολύ το pain au lait με προσούτο San Daniele και πομοντόρο και την galette με κοτόπουλο, τυρί κρέμα και παρμεζάνα. Επίσης, μην παραλείψεις να δοκιμάσεις την quiche με καραμελωμένη ντομάτα, η οποία ακολουθεί την αυθεντική γαλλική συνταγή και όχι την “ελληνοποιημένη” βερσιόν της. Όπως μας πληροφόρησαν οι υπεύθυνοι του εστιατορίου, τα αρτοποιήματα του bakery είναι ένα από τα must του brunch. Εξίσου επιτυχημένο είναι το chef’s station όπου μπορείς να παρακολουθήσεις τον σεφ να ετοιμάζει μπροστά σου τα “specialties of the day”, τόσο τα γλυκά όσο και τα αλμυρά.
Σειρά είχαν τα “κυρίως” του brunch. Μας άρεσαν πολύ τα αυγά Μπένεντικτ γιατί σερβίρονται με φοβερά english muffins, αυγά ποσέ, σως Hollandaise και προσούτο San Daniele αντί για μπέικον. Σου προτείνουμε να δοκιμάσεις απαραιτήτως τα αυγά Norwegian, τα οποία σερβίρονται με καπνιστό σολομό στη θέση του προσούτο και αποτελούν μια πολύ ιδιαίτερη παραλλαγή που δεν συναντάμε συχνά στα αθηναϊκά brunch.
Όπως μαρτυρά και το φωτογραφικό υλικό από το Instagram, τα πιάτα του New Taste είναι πολύ χορταστικά και πλούσια. Εμείς όμως δεν το βάλαμε κάτω τόσο εύκολα, και συνεχίσαμε με το best seller New Taste hamburger με μοσχαράκι black Angus, τυρί και μαγιονέζα με καπνιστή πάπρικα. Από τα ελάχιστα “σωστά” burgers που πραγματικά απολαμβάνεις στην Αθήνα, μιας και το αφράτο ψωμάκι brioche τυλίγει εξαιρετικά το πολύτιμο περιεχόμενό του, χωρίς να διαλύεται και να μην μπορείς να το γευτείς όπως πρέπει. Μας άρεσε εξίσου και ο συνδυασμός με αγγουράκι τουρσί, ο οποίος κάνει δυναμικό comeback στα burger-άδικα του Λονδίνου (και όχι μόνο). Over the top, με λίγα λόγια!
Tελευταία και καλύτερα, αφήσαμε τα περίφημα pancakes με μπανάνα, καραμελωμένα καρύδια πεκάν και σως καραμέλας γάλακτος. Δεν θα περιγράψουμε άλλο γιατί η εικόνα μιλάει από μόνη της. Το μόνο πράγμα που με στενοχώρησε ήταν ότι δεν με είχαν προειδοποιήσει για αυτό το καραμελένιο ποίημα και δεν είχα αρκετό χώρο στο στομάχι να απολαύσω και την τελευταία μπουκιά.