Κol Βorek πίτες

Συνταγή για kol borek πίτες !
Κol Βorek πίτες

Εκτέλεση

Αρχικά ετοιμάζουμε τη ζύμη. Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, το ξίδι, το λάδι. Σιγά σιγά, με το μάτι, ρίχνουμε το νερό και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια, αρχίζουμε να ζυμώνουμε. Οι Τούρκοι λένε πως όταν το ζυμάρι γίνει μαλακό σαν το λοβό του αυτιού μας, είναι έτοιμο. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 με 15 λεπτά. Το ξίδι μπαίνει στη ζύμη για να πετύχουμε ένα τραγανό και νόστιμο φύλλο.

Όταν ξεκουραστεί το ζυμάρι. Αλευρώνουμε το τραπέζι, για να μην κολλάει, και το απλώνουμε. Κόβουμε 9 στρόγγυλα μπαλάκια, αφού θα χρειαστούμε 3 φύλλα για κάθε πίτα. Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι με τον πλάστη, ώστε να γίνει ένα μικρό στρόγγυλο φύλλο. Βουτυρώνουμε το καθένα ξεχωριστά και τα στήνουμε το ένα πάνω στο άλλο ανά τρία για κάθε πίτα. Το τρίτο φύλλο της κορυφής το τοποθετούμε ανάποδα, με το βούτυρο προς τα μέσα, για να κλείσει την πίτα. Τα φτιάχνουμε πάλι μπαλάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Όταν περάσει η ώρα και κρυώσουν, τα ανοίγουμε με ένα χοντρό πλάστη σε παραλληλόγραμμα κομμάτια.

Γεμίζουμε τη σουτζουκόπιτα:

Κόβουμε 9 φέτες σουτζούκι, το κασέρι χοντρούτσικο και τη ντομάτα. Στρώνουμε στη κάτω μεριά του φύλλου, τη ντομάτα, το σουτζούκι και τη φέτα. Τυλίγουμε την πίτα σε ρολό και την βάζουμε σε ανάλογου μεγέθους φόρμα. Τη βουτυρώνουμε και είναι έτοιμη για ψήσιμο.

Για την πιπερόπιτα:

Ψήνουμε τις πιπεριές, τις ψιλοκόβουμε. Κόβουμε το κρεμμύδι, σπάμε και χτυπάμε το αυγό. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Στρώνουμε το μείγμα στην κάτω μεριά του φύλλου και τυλίγουμε. Την τοποθετούμε στην φόρμα της και βουτυρώνουμε.

Για την τυρόπιτα:

Σε ένα μπολ πατάμε τη φέτα και σπάμε το αυγό. Προσθέτουμε λίγο πιπέρι και λίγο γάλα, για να γίνει πιο smoothπου λένε και στο χωριό του σκηνοθέτη μας. Ανακατεύουμε καλά και στρώνουμε το μείγμα στο φύλλο. Τυλίγουμε, βουτυρώνουμε και τοποθετούμε την τυρόπιτα στη φόρμα της.

Ψήνουμε τις πίτες για 1 ώρα στους 180οC.

Συνταγή: Άννα Σιγάλα, Ζαχαροπλαστείο Πολίτισσα