ΑρχικήΣυνταγέςΚοτόπουλοΚοτόπουλο γεμιστό
κοτόπουλο γεμιστό Συνταγή
Εκτύπωση

Κοτόπουλο γεμιστό

Το πιο νόστιμο γεμιστό κοτόπουλο από τον Τάσο Αντωνίου. Αυτό το κοτόπουλο με γέμιση από μυρωδικά, μπέικον και τυρί είναι το καλύτερο φαγητό για το οικογενειακό τραπέζι.
Πιάτο Κυρίως πιάτα
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Κοτόπουλο γεμιστό
Προετοιμασία 15 λεπτά
Εκτέλεση 45 λεπτά
Συνολικός χρόνος 1 ώρα
Θερμίδες 356θερμίδες

Υλικά

  • 5 μέρη κοτόπουλου μπούτι ή στήθος
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

Για τη γέμιση:

  • 10 λεπτές φέτες μπέικον
  • 1 ματσάκι ρόκα
  • 100 γρ. κατσικίσιο τυρί μαλακό
  • 1 κ.γ. δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. βούτυρο

Εκτέλεση

  • Ετοιμάζουμε τη γέμιση:
  • Σε τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία σοτάρουμε το μπέικον σε δυνατή φωτιά μέχρι να γίνει τραγανό. Στη συνέχεια το ψιλοκόβουμε.
  • Σε διαφορετικό τηγάνι λιώνουμε 2 κ.σ. βούτυρο στο οποίο ζεματάμε τη ρόκα, χωρίς τα κλωνάρια, για 1 λεπτό. Σε ένα μπολ τρίβουμε το κατσικίσιο τυρί, προσθέτουμε το τραγανό μπέικον, τη ρόκα και το δενδρολίβανο. Ανακατεύουμε καλά.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC.
  • Ανοίγουμε τα φιλεταρισμένα μέρη του κοτόπουλου και τα στοιχίζουμε. Τα αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το σκόρδο και στο κέντρο απλώνουμε στη γέμιση.
  • Τυλίγουμε το κοτόπουλο σε ρολό μέσα σε λαδόκολλα και την κλείνουμε καλά. Κάνουμε λίγες τρύπες να παίρνει αέρα και τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο. Κάνουμε λίγες τρύπες με το πιρούνι και ψήνουμε στους 200οC για 45 λεπτά.
  • Σερβίρουμε το γεμιστό κοτόπουλο σε πιατέλα συνοδεύοντας με τα ζυμαρικά μας.

Κάνε εγγραφή στο κανάλι του Mama Peinao TV για να βλέπεις πρώτος όλες τις νέες μας συνταγές!

Δείτε επίσης: Συνταγή για κέικ κλασσικό πολύ εύκολο

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Αλμυρό κέικ με κολοκυθάκι και μοτσαρέλα

Ένα φανταστικό αλμυρό κέικ, ιδανικό για κολατσιό των παιδιών στο σχολείο, το γραφείο, το οικογενειακό τραπέζι. Μια συνταγή που μυρίζει καλοκαίρι!

Ριζότο με καραβίδες και ζωμό κολοκύθας

Ριζότο με καραβίδες και ζωμό κολοκύθας από τη Μαρία Ζαφειράτου. Εύκολη συνταγή για ριζότο με λαχταριστές καραβίδες και πλούσιο άρωμα κολοκύθας.

Σοκολατάκια με ξηρούς καρπούς (βραχάκια)

Νηστίσιμα σοκολατάκια βραχάκια ή ανώμαλα με ξηρούς καρπούς. Ένα υπέροχο γλυκό με σοκολάτα, ιδανικό κέρασμα για όλες τις ώρες της ημέρας.

Περισσότερα άρθρα

Τα 9 μυστικά για τέλειες ψητές πατάτες

Tέλειες πατάτες φούρνου κάθε φορά, με τα 9 μυστικά του Τάσου Αντωνίου για τραγανή, χρυσαφένια κρούστα και ζουμερό εσωτερικό που λιώνει στο στόμα.

Το φτηνό υλικό που απογειώνει κάθε φαγητό

Το αποξηραμένο κρεμμύδι είναι το φτηνό υλικό που ταιριάζει σε πιάτα όπως κρέας και κοτόπουλο μέχρι σούπες και σαλάτες. Μάθετε γιατί!

8 μυστικά μαγειρικής των μοναχών στο Άγιο Όρος

Μάθετε τα μυστικά μαγειρικής από τους μοναχούς στο Άγιο Όρος, για πιάτα με βαθιά νοστιμιά που ωφελούν την υγεία αλλά και το πνεύμα.

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. τρελανες μας κυριε Τασο!! Υπεροχο το εκανα σημερα και επαθαν ολοι πλακα!! σε ειδα το καλοκαιρι στον ΑΛΦΑ το πρωι και απο τοτε εκανα εγγραφη στο καναλι σου στο Youtube και δεν χανω επεισοδιο!! Ευχαριστω!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ