Κοτόπουλο με αρακά

Κοτόπουλο με αρακά από τον Τάσο Αντωνίου. Μια υπέροχη συνταγή για πεντανόστιμο φαγητό ιδανικό για όλη την οικογένεια!

Προετοιμασία: 15 λεπτά

Μαγείρεμα: 30 λεπτά

Μερίδες: 4

Κοτόπουλο με αρακά

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Σοτάτουμε το κρεμμύδι για 3 λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τον αρακά, τον ζωμό κότας και αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά. Κατόπιν προσθέτουμε το κοτόπουλο και μαγειρεύουμε για άλλα 5-10 λεπτά. Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο νερό. Προσθέτουμε το μείγμα στην κατσαρόλα ανακατεύοντας παράλληλα με σύρμα. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για άλλα 2-3 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τον άνηθο. Σερβίρουμε το κοτόπουλο με αρακά σε πιάτα.