Καλοκαιρινό κοτόπουλο με βερίκοκο

Καλοκαιρινό κοτόπουλο με βερίκοκο από τον Τάσο Αντωνίου. Zουμερό κοτόπουλο με λαχταριστή σάλτσα βερίκοκο και αφράτο ρύζι! Μια καλοκαιρινή συνταγή, πανεύκολη και πεντανόστιμη ιδανική για κάθε τραπέζι.

Κοτόπουλο με βερίκοκο

Καλοκαιρινό κοτόπουλο με βερίκοκο

Τάσος Αντωνίου
Καλοκαιρινό κοτόπουλο με βερίκοκο από τον Τάσο Αντωνίου. Zουμερό κοτόπουλο με λαχταριστή σάλτσα βερίκοκο και αφράτο ρύζι! Μια καλοκαιρινή συνταγή, πανεύκολη και πεντανόστιμη ιδανική για κάθε τραπέζι.
5 from 3 votes
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 20 λεπτά
ΣΥΝΟΛΟ 30 λεπτά
ΓΕΥΜΑ Κυρίως πιάτα
ΚΟΥΖΙΝΑ Διεθνής
ΜΕΡΙΔΕΣ 4
ΘΕΡΜΙΔΕΣ 400 θερμίδες

ΥΛΙΚΑ
  

  • 200 γρ. φιλέτο κοτόπουλο
  • 4 κ. σ. μαρμελάδα βερίκοκο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γλ. ξύδι
  • 2 κ.γλ. βούτυρο
  • 1 φλιτζ. ρύζι basmati για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 

  • Kόβουμε το φιλέτο κοτόπουλο σε λωρίδες ίσου πάχους. Το αναμειγνύουμε με ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Το σοτάρουμε σε τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να ροδίσει καλά και να ψηθεί μέχρι το εσωτερικό του. Κατόπιν το μεταφέρουμε σε πιάτο.
  • Σε ξεχωριστό τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει και ναγίνει διάφανο. Προσθέτουμε τη μαρμελάδα στο τηγάνι και ανακατεύουμε μέχρι να συμπυκνωθεί η μαρμελάδα και να βγάλει τα αρώματά της. Κατόπιν ρίχνουμε το λευκό ξύδι και το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά να λιώσει το βούτυρο και να χαρίσει υπέροχο γλασάρισμα στη σάλτσα βερύκοκο.
  • Σερβίρουμε το κοτόπουλο με ρύζι. Γαρνίρουμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα βερίκοκο.

ΒΙΝΤΕΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ κοτόπουλο με βερίκοκο
3 Σχόλια
  1. Πολυ ωραια συνταγη! Τάσο έμαθα τις μαρμελαδες απο εσενα που εκανα την παστα φλωρα και πραγματικα ειναι πολυ νοστιμες μπραβο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.

Βαθμολογήστε τη συνταγή