Καλοκαιρινό κοτόπουλο με βερίκοκο

Καλοκαιρινό κοτόπουλο με βερίκοκο από τον Τάσο Αντωνίου. Zουμερό κοτόπουλο με λαχταριστή σάλτσα βερίκοκο και αφράτο ρύζι! Μια καλοκαιρινή συνταγή, πανεύκολη και πεντανόστιμη ιδανική για κάθε τραπέζι.

Κοτόπουλο με βερίκοκο
Print

Καλοκαιρινό κοτόπουλο με βερίκοκο

Καλοκαιρινό κοτόπουλο με βερίκοκο από τον Τάσο Αντωνίου. Zουμερό κοτόπουλο με λαχταριστή σάλτσα βερίκοκο και αφράτο ρύζι! Μια καλοκαιρινή συνταγή, πανεύκολη και πεντανόστιμη ιδανική για κάθε τραπέζι.
Course Κυρίως πιάτα
Cuisine Διεθνής
Keyword κοτόπουλο με βερίκοκο
Prep Time 10 λεπτά
Cook Time 20 λεπτά
Total Time 30 λεπτά
Servings 4
Calories 400θερμίδες
Author Τάσος Αντωνίου

Ingredients

  • 200 γρ. φιλέτο κοτόπουλο
  • 4 κ. σ. μαρμελάδα βερίκοκο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γλ. ξύδι
  • 2 κ.γλ. βούτυρο
  • 1 φλιτζ. ρύζι basmati για το σερβίρισμα

Instructions

  • Kόβουμε το φιλέτο κοτόπουλο σε λωρίδες ίσου πάχους. Το αναμειγνύουμε με ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Το σοτάρουμε σε τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να ροδίσει καλά και να ψηθεί μέχρι το εσωτερικό του. Κατόπιν το μεταφέρουμε σε πιάτο.
  • Σε ξεχωριστό τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει και ναγίνει διάφανο. Προσθέτουμε τη μαρμελάδα στο τηγάνι και ανακατεύουμε μέχρι να συμπυκνωθεί η μαρμελάδα και να βγάλει τα αρώματά της. Κατόπιν ρίχνουμε το λευκό ξύδι και το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά να λιώσει το βούτυρο και να χαρίσει υπέροχο γλασάρισμα στη σάλτσα βερύκοκο.
  • Σερβίρουμε το κοτόπουλο με ρύζι. Γαρνίρουμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα βερίκοκο.

Video

3 Σχόλια
  1. Πολυ ωραια συνταγη! Τάσο έμαθα τις μαρμελαδες απο εσενα που εκανα την παστα φλωρα και πραγματικα ειναι πολυ νοστιμες μπραβο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.

Βαθμολογήστε τη συνταγή