Κουραμπιέδες

Συνταγή για βουτυράτους κουραμπιέδες!

Προετοιμασία: 45 λεπτά

Μαγείρεμα: 20 λεπτά

Μερίδες: 50

Κουραμπιέδες

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.

Σε σταθερό μίξερ χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα τα κομμάτια βουτύρου και τη ζάχαρη άχνη για περίπου 15 λεπτά. Το μείγμα πρέπει να γίνει πολύ αφράτο και λείο.

Κατόπιν προσθέτουμε τους κρόκους αυγών, το γαρύφαλλο και το κονιάκ και χτυπάμε για άλλα 2 λεπτά. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια λεκάνη και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ ζυμώνοντας με τα χέρια, μέχρι να φτιάξουμε μια ομοιόμορφη και σχετικά σφιχτή ζύμη. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και ζυμώνουμε μέχρι να απλωθούν στη ζύμη ομοιόμορφα.

Πλάθουμε στρογγυλούς κουραμπιέδες ή στο σχήμα μισοφέγγαρου.

Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε δύο μεγάλες λαμαρίνες φούρνου και αραδιάζουμε εκεί τους κουραμπιέδες. Ψήνουμε για περίπου 20 μέχρι να χρυσίσουν. Τους βγάζουμε από τον φούρνο, τους αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και πασπαλίζουμε με άφθονη ζάχαρη άχνη.

 

Tip: επιμείνετε στο καλό χτύπημα βουτύρου-ζάχαρης άχνης για τέλεια αφράτο και ταυτόχρονα τραγανό αποτέλεσμα!