Έρευνα αποκαλύπτει: το κρασί και η σοκολάτα χαρίζουν μακροζωία

Σοκολάτα και κρασί χαρίζουν μακροζωία

Κρασί και σοκολάτα χαρίζουν μακροζωία; Μόνο τέτοια νέα θέλουμε να ακούμε! Αυτή η έρευνα για τη σοκολάτα και το κρασί μόλις έγινε η αγαπημένη μας. Και θα γίνει και η δική σας αγαπημένη αν συνεχίσετε να διαβάζετε για τα συμπεράσματα της έρευνας.

Πού κατέληξε αυτή η έρευνα για τη σοκολάτα και το κρασί; Απέδειξε πως, στα πλαίσια μια συγκεκριμένης διατροφής, κρασί και σοκολάτα χαρίζουν μακροζωία! Ναι, μια τέτοια δίαιτα είναι το κλειδί για να ζήσουμε μερικά χρόνια παραπάνω. Και ποιος μπορεί να πει όχι σε αυτά τα δύο, ειδικά όταν είναι για το καλό της υγείας μας;

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας, πραγματοποίησαν μια μελέτη στην οποία συμμετείχαν περίπου 70.000 άνδρες και γυναίκες, των οποίων εξέτασαν  τον τρόπο ζωής για μια περίοδο 16 χρόνων. Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο Journal of Internal Medicine, και συνέκρινε τα ποσοστά θνησιμότητας όσων ακολουθούσαν μια αντιφλεγμονώδη διατροφή και όσους δεν την ακολουθούσαν.

Η ομάδα κατέληξε στο συμπέρασμα πως όσοι ακολουθούσαν μια αντιφλεγμονώδη διατροφή, πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, τσάι, καφέ, ξηρούς καρπούς, σοκολάτα, κρασί και μπύρα, τότε είχαν 18% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από οποιαδήποτε αιτία.

Μάλιστα, είχαν 20% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρδιά και 13% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρκίνο.

Επίσης, θετικά είναι τα ευρήματα για τους καπνιστές. Σύμφωνα με την έρευνα, οι άνθρωποι που κάπνιζαν αλλά ακολουθούσαν μια αντιφλεγμονώδη δίαιτα, παρουσίασαν επίσης μειωμένο κίνδυνο θανάτου συγκριτικά με τους υπόλοιπους καπνιστές.

Η διατροφή που είναι πλούσια σε αντιφλεγομώδεις ιδιότητες είναι ωφέλιμη και για ανθρώπους που πάσχουν από ασθένειες, όπως αρθρίτιδα, άνοια, κάποιες μορφές καρκίνου και καρδιαγγειακές παθήσεις.

Τρόφιμα που μειώνουν τις φλεγμονές, είναι, μεταξύ άλλων η μαύρη σοκολάτα, που είναι πλούσια σε μαγνήσιο αλλά και το κόκκινο κρασί. Φυσικά, η κατανάλωση πρέπει να γίνεται σε λογικές ποσότητες και χωρίς υπερβολές, πάντα με βάση τις ανάγκες που έχει κάθε οργανισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.