ΑρχικήΆρθραΤι να κάνω με το κρασί που περίσσεψε;

Τι να κάνω με το κρασί που περίσσεψε;

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

Οίνος ευφραίνει καρδίαν και συμφωνούμε απόλυτα. Αν προσθέσουμε και κρασί στις συνταγές μας, είναι σίγουρο ότι θα ευφρανθεί κι ο ουρανίσκος μας. Εμείς σας προτείνουμε τρόπους για να προσθέσετε το κρασί που έχει περισσέψει και δεν θέλετε να πιείτε στις συνταγές σας.

  • Μπορούμε να μαρινάρουμε το κρέας ή το κοτόπουλο σε κρασί πριν το μαγειρέψουμε, ενώ μπορούμε, αφού το σωτάρουμε με ελαιόλαδο, να το σβήσουμε με κρασί.
  • Αν μαγειρεύουμε κρέας, και κυρίως κρέας με έντονη γεύση όπως κυνήγι, κουνέλι, αρνί ή θαλασσινά όπως μύδια και σουπιές, μπορούμε να προσθέσουμε κρασί αντί για νερό και να αφήσουμε το φαγητό να βράσει.

Πόσο αντέχει το κρασί αφού ανοιχθεί; Η απάντηση με ένα κλικ εδώ.

  • Προσθέτουμε λίγο κρασί σε ένα ντρέσινγκ για σαλάτα με βάση το ξίδι, το ελαιόλαδο, το μέλι και διάφορα μπαχαρικά για να αποκτήσει η σαλάτα πιο έντονη γεύση.
  • Λίγο κρασί προσθέτει γεύση στη σούπα. Προτιμάμε κόκκινο κρασί σε μια σούπα λαχανικών ή σε μια κρεατόσουπα και άσπρο στην κοτόσουπα. Αφού ρίξουμε το κρασί, θα πρέπει να αφήσουμε τη σούπα να βράσει αρκετή ώρα ώστε το κρασί να αφομοιωθεί.
  • Το σπίτικο ξίδι είναι ένας εύκολος τρόπος για να αξιοποιήσουμε το κρασί που μας περίσσεψε. Σε 1 κιλό κόκκινο κρασί προσθέτουμε 50 γρ. ξίδι και 50 γρ. νερό. Βάζουμε το μείγμα σε ένα ανοιχτό μπουκάλι και το αφήνουμε για περίπου 40 μέρες σε ένα μέρος δροσερό.
  • Η γρανίτα από κρασί είναι εύκολη και μεθυστική. Προσθέτουμε νερό, κρασί κόκκινο, λίγο σιρόπι αγαύης, πουρέ ή κομμάτια φρούτων και ακολουθούμε τη συνηθισμένη διαδικασία για γρανίτα

Συνδυάζεται το παγωτό με το κρασί; Μαθετε την απάντηση με ένα κλικ εδώ.

  • Σε ένα γυαλινο βάζο ρίχνουμε ξηρά φρούτα της αρεσκείας μας, τα καλύπτουμε με κρασί, προσθέτουμε λίγα κλωνάρια φρέσκο θυμάρι και τα αφήνουμε σε σκιερό μέρος για 2-3 μέρες. Τα ξηρά φρούτα μαριναρισμένα σε κρασί είναι ιδανικά για γαρνίρισμα παγωτού.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Γεμιστά

Τα γεμιστά του Τάσου! Δείτε την υπέροχη συνταγή για γεμιστά με ρύζι και μυρωδικά.

Νηστίσιμη μους κακάο με χαλβά

Φίνο νηστίσιμο γλυκό, με έντονη γεύση και ντελικάτη υφή. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χαλβά με μέλι ή κακάο για πιο έντονο αποτέλεσμα.

Μαρμελάδα φράουλα και μήλο

Συνταγή για σπιτική μαρμελάδα φράουλα και μήλο!

Περισσότερα άρθρα

Πώς να φτιάξεις άψογο σπιτικό παγωτό καϊμάκι

Παγωτό καϊμάκι, νόστιμο και μαστιχωτό, που μοσχοβολάει σαλέπι. Μάθετε πώς θα φτιάξετε εύκολα και γρήγορα σπιτικό παγωτό καϊμάκι.

8 συνταγές για να αξιοποιήσεις το μπαγιάτικο ψωμί

Κι όμως, με το προχθεσινό ψωμί μπορείς να κάνεις συνταγές-θαύματα!

Μυστικά για τέλειους κουραμπιέδες

Απίθανοι, τραγανοί, βουτυράτοι κουραμπιέδες στο πι και φι!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ