Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,
Οίνος ευφραίνει καρδίαν και συμφωνούμε απόλυτα. Αν προσθέσουμε και κρασί στις συνταγές μας, είναι σίγουρο ότι θα ευφρανθεί κι ο ουρανίσκος μας. Εμείς σας προτείνουμε τρόπους για να προσθέσετε το κρασί που έχει περισσέψει και δεν θέλετε να πιείτε στις συνταγές σας.
- Μπορούμε να μαρινάρουμε το κρέας ή το κοτόπουλο σε κρασί πριν το μαγειρέψουμε, ενώ μπορούμε, αφού το σωτάρουμε με ελαιόλαδο, να το σβήσουμε με κρασί.
- Αν μαγειρεύουμε κρέας, και κυρίως κρέας με έντονη γεύση όπως κυνήγι, κουνέλι, αρνί ή θαλασσινά όπως μύδια και σουπιές, μπορούμε να προσθέσουμε κρασί αντί για νερό και να αφήσουμε το φαγητό να βράσει.
Πόσο αντέχει το κρασί αφού ανοιχθεί; Η απάντηση με ένα κλικ εδώ.
- Προσθέτουμε λίγο κρασί σε ένα ντρέσινγκ για σαλάτα με βάση το ξίδι, το ελαιόλαδο, το μέλι και διάφορα μπαχαρικά για να αποκτήσει η σαλάτα πιο έντονη γεύση.
- Λίγο κρασί προσθέτει γεύση στη σούπα. Προτιμάμε κόκκινο κρασί σε μια σούπα λαχανικών ή σε μια κρεατόσουπα και άσπρο στην κοτόσουπα. Αφού ρίξουμε το κρασί, θα πρέπει να αφήσουμε τη σούπα να βράσει αρκετή ώρα ώστε το κρασί να αφομοιωθεί.
- Το σπίτικο ξίδι είναι ένας εύκολος τρόπος για να αξιοποιήσουμε το κρασί που μας περίσσεψε. Σε 1 κιλό κόκκινο κρασί προσθέτουμε 50 γρ. ξίδι και 50 γρ. νερό. Βάζουμε το μείγμα σε ένα ανοιχτό μπουκάλι και το αφήνουμε για περίπου 40 μέρες σε ένα μέρος δροσερό.
- Η γρανίτα από κρασί είναι εύκολη και μεθυστική. Προσθέτουμε νερό, κρασί κόκκινο, λίγο σιρόπι αγαύης, πουρέ ή κομμάτια φρούτων και ακολουθούμε τη συνηθισμένη διαδικασία για γρανίτα.
Συνδυάζεται το παγωτό με το κρασί; Μαθετε την απάντηση με ένα κλικ εδώ.
- Σε ένα γυαλινο βάζο ρίχνουμε ξηρά φρούτα της αρεσκείας μας, τα καλύπτουμε με κρασί, προσθέτουμε λίγα κλωνάρια φρέσκο θυμάρι και τα αφήνουμε σε σκιερό μέρος για 2-3 μέρες. Τα ξηρά φρούτα μαριναρισμένα σε κρασί είναι ιδανικά για γαρνίρισμα παγωτού.