Κροκέτες πατάτας

Πεντανόστιμες κροκέτες πατάτας έτοιμες στο πι και φι. Τέλεια ιδέα για να αξιοποιήσετε τον πουρέ που έχει περισσέψει.

Προετοιμασία: 10 λεπτά

Χρόνος αναμονής: 20 λεπτά

Μαγείρεμα: 10 λεπτά

Μερίδες: 6

Κροκέτες πατάτας

Εκτέλεση

Σε κατσαρολάκι, βάζουμε το νερό και το γάλα να πάρουν βράση. Κατόπιν κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τον πουρέ πατάτας MAGGI. Προσθέτουμε αμέσως το Βούτυρο ή τη Μαργαρίνη και ανακατεύουμε καλά. Όταν το μείγμα είναι έτοιμο, το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει πολύ καλά. Κατόπιν πλάθουμε τον πουρέ σε μπαλίτσες. Τις βουτάμε μία μία πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αυγό και τέλος από το σιμιγδάλι. Τηγανίζετε σε μπόλικο ηλιέλαιο μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.

Tip

Αντί για σιμιγδάλι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τριμμένη φρυγανιά.