Κυρά Σαρακοστή

Συνταγή για Κυρά Σαρακοστή με ζυμάρι. Φτιάξτε κι εσείς τη δική σας Κυρά Σαρακοστή και μετρήστε τις μέρες μέχρι το Πάσχα όπως παλιά!

Προετοιμασία: 20 λεπτά

Μαγείρεμα: 15 λεπτά

Μερίδες: 1

Κυρά Σαρακοστή

Εκτέλεση

Πλάθουμε τα υλικά μέχρι να έχουμε ένα εύπλαστο ζυμάρι. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε κι άλλο νερό. Δίνουμε το σχήμα της Κυρά Σαρακοστής στο ζυμάρι μας και σχηματίζουμε τα ποδαράκια με μαχαίρι. Τοποθετούμε την Κυρά Σαρακοστή σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για 15-20 λεπτά. Το αλάτι λειτουργεί σαν συντηρητικό και έτσι δεν χαλάει. Προσοχή, η Κυρά Σαρακοστή από ζυμάρι δεν τρώγεται!