ΑρχικήΣυνταγέςΖυμαρικάΛαζάνια με γαρίδες και εστραγκόν

Λαζάνια με γαρίδες και εστραγκόν

Λαζάνια με γαρίδες και εστραγκόν, μια συνταγή εύκολη και πολύ νόστιμη. Αξίζει να τη δοκιμάσετε σήμερα.

Λαζάνια με γαρίδες και εστραγκόν
Εκτύπωση

Λαζάνια με γαρίδες, εστραγκόν και σάλτσα ντομάτας

Πιάτο Κυρίως πιάτα
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Λαζάνια με γαρίδες, εστραγκόν και σάλτσα ντομάτας
Προετοιμασία 15 λεπτά
Εκτέλεση 20 λεπτά
Συνολικός χρόνος 35 λεπτά
Μερίδες 4
Θερμίδες 356θερμίδες

Υλικά

  • 1 συσκευασία λαζάνια MISKO
  • 20 γαρίδες καθαρισμένες
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο μια ολόκληρη, μια ψιλοκομμένη
  • 2 κρεμμύδια το ένα ψιλοκομμένο και το δεύτερο κομμένο στα 4
  • 2 κ.σ. εστραγκόν αποξηραμένο
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • 1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα λίγο από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά τις γαρίδες. Προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα, την ολόκληρη σκελίδα σκόρδο, το εστραγκόν και σοτάρουμε για 1-2  λεπτά επιπλέον ανακατεύοντας. 
  • Βράζουμε al dente τα λαζάνια MISKO ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας τους.
  • Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα: ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τη δεύτερη σκελίδα σκόρδο  για 1 λεπτό. 
  • Σβήνουμε με το ούζο και, αφού εξατμιστεί το οινόπνευμα, ρίχνουμε την ντομάτα. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε ζάχαρη. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να δέσει. Περίπου 3 λεπτά πριν σβήσουμε τη φωτιά, ρίχνουμε στη σάλτσα τις γαρίδες με τα μυρσωδικά να βράσουν μαζί για ελάχιστα λεπτά. 
  • Στραγγίζουμε τα λαζάνια και τα ρίχνουμε στη σάλτσα με τις γαρίδες. Ανακατεύουμε καλά  και σερβίρουμε τη γαριδομακαρονάδα σε πιάτα.

Κάνε εγγραφή στο κανάλι του Mama Peinao TV για να βλέπεις όλες τις νέες μας συνταγές!

Δες ακόμη: μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο!

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Mπισκότα με καραμέλα

Συνταγή για μπισκότα µε καραµέλα γάλακτος και σοκολάτα!

Ginger lavender swizzle

Ginger lavender swizzle από τον mixologist Mario Basso!

Βασική συνταγή για ζύμη σφολιάτας

Βασική συνταγή για ζύμη σφολιάτας. Φτιάξτε τη σπιτική σφολιάτα και αποθηκεύστε τη στην κατάψυξη για να έχετε έτοιμο φύλλο όποτε το χρειάζεστε!

Περισσότερα άρθρα

Λαχανικά και φρούτα του Απριλίου

Ποια είναι τα ολόφρεσκα φρούτα και λαχανικά για τον Απρίλιο;

5 σημεία στην κουζίνα που φωλιάζουν τα μικρόβια & πώς να τα εξολοθρεύσετε

Τα μικρόβια στην κουζίνα κρύβονται σε σημεία και αντικείμενα που χρησιμοποιούμε σε καθημερινή βάση. Μάθετε πώς θα τα εξολοθρεύσετε!

5 tips για να διατηρήσετε τα μήλα φρέσκα για καιρό

Φρέσκα μήλα για μέρες! Μάθετε πώς θα καταφέρετε να διατηρήσετε ολόφρεσκα τα μήλα και να τα απολαύσετε αυτό το φθινόπωρο στην καλύτερη εκδοχή τους.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ