Καλοκαιρινή μακαρονάδα λιγκουίνι µε τόνο, κάππαρη & ούζο

Συνταγή για λιγκουίνι µε φρέσκο τόνο, κάππαρη και ούζο!

Προετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα: 15 λεπτά

Μερίδες: 5

Καλοκαιρινή μακαρονάδα λιγκουίνι µε τόνο, κάππαρη & ούζο

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2΄-3΄, να γυαλίσουν (χωρίς να πάρουν χρώμα). Προσθέτουμε τον τόνο και σοτάρουμε για 2΄-3΄, να αλλάξει χρώμα. Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε να πιει όλα τα υγρά του. Προσθέτουμε τις ντομάτες, την κάππαρη και σιγοβράζουμε για 10΄, να δέσει η σάλτσα. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το μαϊντανό. Στο μεταξύ, βράζουμε τα λιγκουίνι 2΄ λιγότερο απ' όσο αναγράφεται στη συσκευασία. Όπως στάζουν, με την τσιμπίδα, τα ρίχνουμε στη σάλτσα. Ανακατεύουμε και βράζουμε για 2΄. Σερβίρουμε το φαγητό αμέσως.

 

 

Πηγή: www.argiro.gr